Brown és Bersin a holtszezonban sem pihen

Az elkapó Philly Brown és Brenton Bersin rögös utat bejárva vált a Panthers csapatának stabil tagjává tavaly.

De egyik játékos sem érzi úgy, hogy célba ért volna.

"Ez rengeteg kemény munka eredménye, és még nem vagyunk túl rajta." mondta Brown, aki draftolatlan újoncként a Carolina legjobb elkapója az elkapásonkénti átlagot tekintve. "Nagyon izgatott vagyok, hogy mit tartogat a jövő, és izgatottan térek vissza jövőre, nagyobb, erősebb és gyorsabb leszek, és készen állok arra, hogy sokkal többet játsszak."

Hasonló a hangulat Bersin háza táján is, aki végül megragadta az esélyt, három évvel a főiskolai pályafutása után.

"Ez egy valóra vált álom." mondta Bersin. "De most, hogy megcsináltam, dolgozni kell rajta ebben a holtszezonban, és egy jobb játékosnak kell lennem annak érdekében, hogy segíteni tudjam a csapatot a következő évben is."

Brown és Bersin is vállalta a harcot az elmúlt holtszezonban, de mindketten benne voltak abban az öt elkapós csoportban , amelynek a Carolina helyet adott az 53 fős keretben, abból a 12 elkapóból kiválasztva, akik részt vettek az edzőtáborban. Azon kívül, hogy a Panthers elsődleges punt visszahordói, Brown big-play fenyegetettséget jelent, Bersin pedig megbízható elkapó.

Sokak meglepetésére, beleértve önmagát is, Brown-t nem draftolták az Ohio State egyeteméről. A Carolina szerződtette nem sokkal a draft után, és virágzott az előszezonban, amivel biztosította a keretben a helyét.

Brown kapott egy lehetőséget kezdőként a 3. héten, amikor Jerricho Cotchery hiányzott egy comb sérülés miatt, és hét sikeres elkapással válaszolt, valamint a nevéhez fűződik az év egyik legnagyobb játéka, amikor az 5. héten egy 79 yardos punt return touchdown-t szerzett a Chicago Bears ellen.

Mégis, Brown nem igazán találta a helyét, amíg egy agyrázkódás miatt ki nem hagyott három meccset. Amikor visszatért a 11. héten, a Panthers rutinszerűen helyet adott neki a három-elkapós felállásban. A szélvész-gyors játékos egy 47 yardos TD-vel tért vissza, és jelentős tényező volt a szezon hátralévő részében.

Brown-nak nagy szerepe volt abban, hogy a Panthers talpra állt egy hat-meccses vereségsorozatból, megnyerte az utolsó négy meccset, és megszerezte az NFC South bajnoki címet.

"Jó volt, hogy elnyertem az edzők bizalmát, és egy csomó ember segített az úton - Jerricho, Kelvin (Benjamin), Cam (Newton)," mondta Brown, aki az alapszakaszban 21 elkapással 296 yardot és két TD-t szerzett. "Nem volt olyan pontja a szezonnak, még akkor sem, amikor elvesztettünk hat meccset, hogy bárki feladta volna."

Apropó nem adta fel, Brown másodéves volt az Ohio State-en, amikor Bersin azon dolgozott, hogy egy NFL keretben helyet szerezzen magának, ez az álom végre megvalósult az elmúlt szezonban.

"Ez egy szórakoztató szezon volt," mondta Bersin, "főleg azért, mert az első volt."

Bersin, aki ugyanazon a környéken nőtt fel, mint a Panthers Tulajdonosa/Alapítója, Jerry Richardson, csatlakozott Richardson csapatához az elmúlt szezonban, mint az egyetlen Wofford College játékos, aki NFL keretbe került.

Míg Richardson-t a 13. fordulóban választották ki az 1959-es NFL Draft-on a Baltimore Colts jóvoltából, Bersin-t nem draftolták 2012-ben. Részt vett a Carolina edzőtáborában, mielőtt elküldték, de a Panthers visszahívta 2013-ban, és az egész szezont a gyakorló csapatban töltötte.

2014-ben Bersin minden meccsen játszott, kivéve a szezonnyitót, gyakran helyettesítette Benjamin-t, amikor a kiemelkedő újoncnak szüksége volt egy kis szünetre. Bersin átvette a punt return feladatokat, amikor Brown nem játszhatott az agyrázkódása miatt, és megtartotta ezt a szerepet a az év hátralévő részében. Azt az elhibázott punt-ot kivéve, amit az NFC Wild Card győzelem során követett el az Arizona ellen, folyamatosan hozzájárult a csapat teljesítményéhez.

"Azt hiszem, jól csináltam." mondta Bersin, aki az alapszakaszt 13 elkapással, 151 yarddal és egy TD-vel fejezte be. "Biztosan lehet javítani néhány dolgon. Elkövettem néhány hibát, amit nem fogok újra, különösen a speciális csapatban, az Arizona elleni meccsen. Tanulni kell a tapasztalatokból. Tanulnom kell azokból a dolgokból, amiket rosszul csináltam, de azt gondolom, néhány dolgot jól csináltam. Nem kaptam túl sok lehetőséget. Remélhetőleg kapok egy kicsit többet a jövőben."

Bersin és Brown egyre jobbak akarnak lenni a holtszezonban, még a második szezon előtt.

"Most úgy megyek holtszezonra, hogy tudom, mire számíthatok és min kell dolgoznom." mondta Brown. "Tökéletesíteni tudom azt, amivel foglalkozom és sokkal erősebben térhetek vissza."

"Itt leszek Charlotte-ban és edzek, alig várom az áprilist, amikor visszatérünk ide, mint egy csapat." tette hozzá Bersin.

panthers_facebook.jpg

Forrás:

Carolina Panthers Magyar Szurkolói oldal

facebook.com/panthershun és panthershun.gportal.hu