A Carolina Panthers elküldte a running back DeAngelo Williams-et

"DeAngelo örökre felejthetetlen, mint az egyik leglényegesebb Panthers játékos ebben az érában." mondta a vezetőedző Ron Rivera. "Ő tartja az összes running back rekordunkat, és a 20 TD-je a 2008-as idényben egy igazán különleges teljesítmény. Nagy örömmel néztem DeAngelo fejlődését az elmúlt négy évben, és kívánok neki minden jót a jövőre nézve."

Williams a franchise vezető running back-je, a legtöbb yardot és futott touchdown-t ő érte el, de mindössze hat meccsen játszott 2014-ben, karrierjének leggyengébb éve volt a 219 yard és a 0 TD. A Panthers 2006-os első körös választása összesen 6846 yardot ért el 1432 kísérletből, és 46 futott TD-t szerzett kilenc Carolina-i szezonja alatt.

Williams egy sérülésekkel sújtott 2014-es éven van túl. Comb sérülés, majd boka sérülés miatt kénytelen volt kihagyni hatot a Panthers első nyolc meccséből. Williams visszatért és játszott négy egymást követő mérkőzésen, mielőtt eltörte a kezét Minnesota ellen és hiányzott az utolsó négy alapszakasz mérkőzésről.

A Vikings ellen Jonathan Stewart 85 yardot futott, ami beindította a fantasztikus alapszakasz hajrát, 486 yardot elérve az utolsó öt meccsen, majd újabb 193 yardot a rájátszásban.

"Nagyon hálás vagyok azért a kemény munkáért és erőfeszítésért, amit DeAngelo hozott a Bank of America Stadium-ba minden nap." mondta a vezérigazgató Dave Gettleman. "Tavaly nagyon nehéz volt neki, de úgy fejezte be a szezont, mint egy profi, és mindig tisztelni fogom őt ezért."

2009-ben Williams és Stewart lett az első running back duó az NFL történetében, akik több mint 1100 yardot értek el fejenként ugyanabban a szezonban, és Williams ekkor szerepelt a Pro Bowl-on. Egy évvel korábban Williams a mai napig megdöntetlen csapat rekordot állított fel, 1515 yardot és 18 touchdown-t futva.

Williams tartja a másik franchise-rekordot is, 18 mérkőzésen futott minimum 100 yardot és az egyike annak a három játékosnak - Tony Dorsett és Ricky Williams mellett - akik 6000 futott yardot értek el a főiskolán és az NFL-ben is.

panthers_facebook.jpg

Forrás:

Carolina Panthers Magyar Szurkolói oldal

facebook.com/panthershun és panthershun.gportal.hu

Fotó: bleacherreport.com