Két tight endet szerződtetett a Falcons

Az Atlanta Falcons tegnap bejelentette, hogy szerződtetett két tight endet Jacob Tamme és Tony Moeaki személyében. A csapattól 2013 végén visszavonult Tony Gonzalez és eddig nem sikerült megtalálni az utódát. A tavalyi alapszakaszban Levine Toilolo volt a csapat elsőszámú tight endje de teljesítményével meg sem közelített az elődjét.

A jelenleg 30 éves Tamme az utolsó három szezonban a Denver Broncos játékosa volt és a csapat játékosaként 86 elkapásból 848 elkapott yardot szerzett. Tavaly már csak 14 elkapása, 109 elkapott yardja és 2 touchdown elkapása volt. Julius Thomas előrelépésével már csak tartaléknak számított.

A 27 éves Tony Moeaki jól kezdte a profi pályafutását, az újonc évében 556 elkapott yardot szerzett de sérülés miatt ki kellett hagynia a második szezonját. A sérülések azóta sem kerülték el és az utolsó három szezonjában csak 23 mérkőzésen tudott pályára lépni. 587 elkapott yardot és 2 elkapott TD-t szerzett.

A jelek szerint a mostani érkezők sem fogják elfeledtetni a jövőbeli Hall of Famer Gonzalez-t. A párosból Tamme-nek van rá nagyobb esélye, hogy bekerüljön a kezdőbe ugyanis a közelmúlt alapján nehéz elképzelni, hogy Moeaki meghatározó játékossá válna Atlantában és Toilolo is igen visszafogottan teljesített az eddigi pályafutása során.

(nfl.com, Fotó: thefalcoholic.com, atlantafalcons.blog.ajc.com)