Panthers Mock Draft 7.0

A Mock Draft készítői között szilárdan tartja magát az a szinte általános elképzelés, hogy a Panthers egy offensive tackle-t választ az első fordulóban az NFL Draft-on, de ez az egyetlen dolog, amiben egyetértenek.

Az egyetlen dolog, amiben egyetértenek, hogy a Panthers, akik a 25. helyen választanak, nem az első csapat lesz, amely egy  offensive tackle-t választ. A hat NFL.com szakértő szerint három offensive tackle-t fognak választani a Panthers előtt, és ebben nincs benne Brandon Scherff - a potenciális tackle, aki guard-ként szerepel, és mind a hat listán a 25. hely előtt kiválasztják.

Meg kell említeni, hogy ha négy tackle-t már kiválasztottak, amikor a Panthers sorra kerül, a Carolina nem feltétlenül fogja kiválasztani az ötödik minősítésű tackle-t. Senki sem tudja, hogy a Panthers választásánál hogyan áll majd a tábla, és az is elképzelhető, hogy a legjobb minősítésű tackle is ott lesz, amikor választanak.

Tehát, ha a Panthers tackle-t választ, ki lesz a legjobb, kit szeretne a Carolina a leginkább az elemzők szerint?

Két NFL.com elemző szerint a Stanford tackle-je, Andrus Peat még elérhető lesz, amikor a Panthers választ, és mindkettőjük szerint a Panthers ki is fogja választani. Három elemző szerint a Louisiana State tackle-je, La'el Collins lesz elérhető, és két elemző szerint a Panthers kiválasztja őt. A kivétel Daniel Jeremiah, aki az egyetlen olyan elemző, akinél Peat és Collins is a táblán lesznek, amikor a Panthers választ, és aki szerint a Carolina Peat-et választja.

A két elemző közül, akiknél Peat és Collins sincs már a táblán, amikor a Panthers választ, Brian Baldinger szerint a Carolina a Florida tackle-jét, D.J. Humphries-t fogja választani, Bucky Brooks szerint a Carolina a Pittsburgh tackle-jét, T.J. Clemmings-et húzza be. Csak egy elemzőnél van a Miami tackle-je, Ereck Flowers a táblán, amikor a Panthers választ, de Charles Davis szerint a Carolina Peat-et választja Flowers helyett.

Egy másik tényező ebben a hipotetikus offensive tackle egyenletben az, hogy mely csapat választ a Panthers előtt. Jöjjön tehát néhány csapat, amelyek hatással lehetnek a Carolina lehetőségeire.

18. Kansas City Chiefs

Annak ellenére, hogy Eric Fischer-t választották az első helyen a 2013-as Draft-on, három NFL.com elemző szerint a Chiefs egy támadó falembert fog választani (Cameron Erving, Scherff és Clemmings).

21. Cincinnati Bengals

Andrew Whitworth egy jól megtermett baloldali tackle, de 34 éves lesz az idén, és a Bengals kereshet egy újoncot a helyére. Humphries és Peat (kétszer) a Cincinnati választása.

23. Detroit Lions

Négy NFL.com elemző szerint a Lions egy offensive tackle-t fog választani. Hármójuk szerint Humphries és egyikük szerint Flowers a kiválasztott. Riley Reiff jól teljesített a baloldali tackle poszton, de sokan úgy érzik, a Detroit fel akarja tölteni a keretet, vagy frissíteni akarja a jobb oldali tackle posztot.

panthers_facebook.jpg

Forrás:

Carolina Panthers Magyar Szurkolói oldal

facebook.com/panthershun és panthershun.gportal.hu

Fotó: stanforddaily.com, cbssports.com