Két mérkőzésre csökkentették a tavalyi legeredményesebb running back eltiltását

A liga lecsökkentette a a running back Le'Veon Bell eltiltását. A Pittsburgh Steelers játékosát áprilisban három mérkőzésre tiltották el de a liga ezt szerdán kettőre csökkentette. Bell ittas vezetés és marihuána birtoklás miatt került bajba.

A tavalyi Philadelphia Eagles elleni előszezon mérkőzés előtt kapták el akkori csapattársával LeGarrette Blount-al együtt. Az azóta már a New England Patriots-al Super Bowl-t nyert Blount ellen csak marihuána birtoklás volt a vád amit nemrégiben ejtettek miután közösségi munkát végzett. Blount egy mérkőzéses eltiltást kapott az NFL-től.

Bell a tavalyi szezonban a csapat legjobb játékosa volt. 1.361 futott yardot, 8 futott touchdownt és 854 elkapott yardot szerzett. A tavalyi szezonban a csapat meghatározó játékosa lett, a futójáték mellett a passzjátékot is megváltoztatta a jelenlétével.

A tavalyi utolsó Cincinnati Bengals elleni mérkőzésen térdsérülést szenvedett és nem tudott pályára lépni a Baltimore Ravens elleni playoff mérkőzésen. A kiesésével erőtlenné vált az offense így felmerül a kérdés, hogy hogyan tudják majd pótolni a szezon elején.

Bell tavalyi kiesését követően a Steelers kihúzta a szabadügynökpiac legjob RB-jét Ben Tate személyében de nem vált be az igazolás. Az idei offseasonban már több játékos közül válogathattak és végül a Carolina Panthers korábbi running backjét DeAngelo Williams-t választották tartalékfutónak.

Williams a sérülések miatt elég gyenge szezont futott a tavalyi évben, már 32 éves is elmúlt de az egész pályafutását figyelembe véve 4.8 futott yardot szerzett kísérletenként. Megfelelő helyettesnek tűnik így vele kell nekimenni az első két fordulónak.

A Steelers a nyitónapon a címvédő New England Patriots csapatához látogat majd a második játékhéten hazai pályán fogadják a San Francisco 49ers csapatát. Bell a harmadik játékhéten, a St. Louis Rams elleni idegenbeli mérkőzésen térhet majd vissza a pályára.

(nfl.com, Fotó: tsmplug.com, cbssports.com)