Súlyosan megsérült a liga egyik legjobb running backje

A Houston Texans-nak fel kell készülnie az Arian Foster nélküli mérkőzésekre. A rugó ágyéksérülést szenvedett az edzésen és a hírek szerint elkerülhetetlen a műtéti beavatkozás. Ha pedig meg kell műteni Foster-t akkor biztosan jónéhány hetet kénytelen lesz hagyni. Minden valószínűség szerint a Texans rövidtávú sérültlistára teszi majd a futót.

Foster a Texans offense legmeghatározóbb játékosa és minden jel szerint nem lesz egyszerű dolguk a futó távollétében. A running backel a fedélzeten 2010 óta a csapat a mérkőzéseinek több mint 56%-át megnyeri míg nélküle ez csak 14%. Természetesen nem csak a győzelmi mutató de az összes statisztika is teljesen más képet mutat, ha Foster a bevethető játékosok között szerepel.

A jelenleg 28 éves futó az utóbbi két évben kisebb nagyobb sérülésekkel bajlódott és már a múltban is voltak ágyékproblémái de még így a liga legjobbjai között emlegethetjük. A tavalyi alapszakaszban "csak" 13 mérkőzésen lépett pályára de így is 1.573 scrimmage yardot és 13 touchdownt szerzett.

Foster kiesése miatt fogadni lehet rá, hogy a Texans egy szabadügynök running backel meg fogja erősíteni a keretét. Ahmad Bradshaw, Chris Johnson, Ray Rice és Pierre Thomas (már részt is vett egy edzésen) a legesélyesebb jelölt. Elképzelhetetlennek tűnik, hogy az Alfred Blue, Chris Polk, Jonathan Grimes trióval vágnának neki az alapszakasznak.

(nfl.com, Fotó: twitter.com, espn.com.mx)