Tim Wright Detroitba, Kyle Brindza pedig Tampába került egy trade keretein belül

Úgy látszik Lovie Smith és bandája új hagyományt akar meghonosítani Tampa Bay-ben. Mégpedig, hogy pár héttel a szezonkezdet előtt elcsereberélik valahova Tim Wright-ot.

Wright eredetileg 2013-ban csatlakozott draftolatlan játékosként a Bucs-hoz, a Rutgers Egyetemről. Greg Schiano váratlanul összekötőt csinált belőle, és egy remek újoncszezonnal debütált, amikor is szerzett 54 elkapásból 571 yardot, és 5 TD-t. Majd úgy alakult, hogy Lovie Smith-nek nem volt elég egy holtszezon tavaly sem összerakni egy támadófalat, így a szezonkezdet előtt Tim Wright a Patriots-hoz távozott. Míg onnan a veterán Logan Mankins érkezett erősíteni a guard pozíciót. Persze kiváló dolog volt ez Wright számára, hisz igazi playmaker lehetett a New England csapatában is, és már második évében ujjára húzhatott egy bajnoki gyűrűt a Pats gárdájával.

Majd mint aki jól végezte dolgát idén visszajött Tampába, azonban az itteni edzőgárdát már nem tudta újra meggyőzni képességeiről, így a keretben előtte végzett a másodéves Austin Seferian-Jenkins, ahogy Luke Stocker, és Brandon Myers is. Persze az sem segítette ügyét, hogy az előszezon mérkőzések alatt egy elkapása sem volt, pedig többször is célba vették, levehető lasztikkal.

A számos probléma mellett pedig mindenkinek feltűnhetett, hogy Kevin O’Dea speciális egysége sem javult az elmúlt időszakban. Sőt, még mezőnygólt rúgni is elfelejtettek a srácok. Mind a tavalyi évet végigjátszó Patrick Murray, mind az idén újra Tampába került Connor Barth rengeteget hibázott a felkészülési mérkőzéseken. Murray például három kísérletet is kihagyott az ötből. Míg egy extrapont lehetőséget is elbaltázott. Az tehát teljesen érthető, hogy ezen a tarthatatlan állapoton Lovie Smith változtatni kíván. Így Tim Wright ellenértéke a kicker Kyle Brindza lett.

Brindza már a negyedik rúgó lesz aki megfordul a Buccaneers-nél az idei holtszezonban, és Murray valamint Barth jelenlegi teljesítménye mellett minden esélye meg is lesz, hogy a keretben ragadjon. Mindösszesen egy mezőnygólját hibázta el az idei holtszezonban. Volt három sikeres találata, a leghosszabb 51 yardról, valamint két sikeresen értékesített extra pont kísérlete is. Az is mellette szólhat, hogy képes kezelni a kirúgásokat. Ez az amit nálunk sem Murray-ről, sem Barth-ról nem lehet elmondani. És valójában ez az egyetlen oka annak valószínűleg, hogy az irreálisan sokat kereső punter, Michael Koenen még mindig a keretben van.

Érdekes tény egyébként Kyle Brindzaról, hogy szintén draftolatlanul került a ligába a Notre Dame-ról, és donga lábbal született a játékos. Fiatal korában több műtéten kellett emiatt keresztülmennie, hogy állapotából felgyógyulhasson. Na meg persze, hogy rúgó válhasson belőle a profik között.

bucsbejegyzesbanner_1.jpg

Forrás:

Bucs Blog

buccaneershun.wordpress.com