Az eredmény ellenére a Panthers-nek hiányzik Benjamin

A 4-0-ás eredménynek köszönhetően a vezetőedző Ron Rivera boldog lehet, amikor a Panthers a vasárnapi csatára készül a Seahawks ellen.

Képzeljük csak el, milyen boldog lenne, ha a wide receiver Kelvin Benjamin is pályára léphetne Seattle-ben.

"Bementem és ott volt a szekrényénél, és igen, gondoltam rá." mondta Rivera, amikor megkérdezték, elgondolkozott e azon, hogy "mi-lenne-ha" Benjamin egészséges lenne.

A valóság azonban az, hogy Benjamin az egész szezonban azon dolgozik majd, hogy visszanyerje az egészségét, miután elülső keresztszalag szakadást szenvedett az edzőtáborban. Benjamin nem utazik el Seattle-be, de közeledik ahhoz, hogy képes legyen járni mankó nélkül, és azt tervezi, hogy a pálya szélén fog állni, amikor mobilisebb lesz.

Ez mind ismeretlen terület Benjamin számára, de kezd beletanulni.

"Ez volt az első komoly sérülésem. Ezért is nehéz, a dolgok mennek tovább nélküled." mondta. "Már megszoktam, hogy teljes sebességgel megyek, de ezzel meg kell tanulni beosztani az időt. Versenyző típus vagyok. Szeretek versenyezni. Az a helyzet, most nem egy másik ellenféllel versenyzek; ezzel a sérüléssel versenyzek."

Benjamin példaképe a szakadt ACL után a linebacker Thomas Davis, akinek ugyanaz az térde sérült meg három alkalommal, de valahogy sikerült visszatérnie egy Pro Bowl játékoshoz méltó szinten játszva.

"Látod a srácokat, akik visszajöttek, és igazán nagy hatással voltak a csapatra." mondta Benjamin. "Nagyon jó tudni, hogy vissza lehet jönni belőle."

Tekintettel arra, amit Benjamin mutatott már egy rövid ideig, a Panthers alig várja, hogy lássa, mire lehet képes, amikor visszatér a következő szezonban. Az újoncként 1000 yard fölé jutó elkapó most még jobb volt az elmúlt előszezonban a sérülése előtt.

A Carolina elkapói tartották magukat Benjamin nélkül is, de nincs kétség afelől, hogy a csoport együttesen - és minden egyes játékos egyénileg is - lehetne jobb is vele. Rivera például az újonc Devin Funchess fejlődésére is kíváncsi lenne, ha Benjamin tudna játszani.

"Azt hiszem, ez egy kicsit hatással volt Devin fejlődésére." mondta Rivera. "Van egy srác, nagyon hasonló termetű, próbálja Devin-nek megmutatni ezeket a dolgokat, de most már nincs meg neki az a példa."

Benjamin-nak tetszik, amit elkapótársai képesek voltak elérni.

"Megcsinálták a játékokat az irányítónak." mondta. "Ez minden, ami számít."

És hamarosan - igaz, nem olyan gyorsan, ahogyan bárki is szeretné - Benjamin is ott lesz, hogy megcsinálja a játékokat.

"Tudom, hogy mindannyian alig várjuk, hogy lássuk őt." mondta Rivera. "Alig várom, hogy lássam, amikor elérjük a tavaszt."

panthers_facebook.jpg

Forrás:

Carolina Panthers Magyar Szurkolói oldal

facebook.com/panthershun és panthershun.gportal.hu

Fotó: wcnc.com