Nem küldték el, hanem hosszabbítottak Chuck Pagano-val

A szezon közepétől szinte csak azt lehetett hallani, hogy a szezon végén Chuck Pagano távozik az Indianapolis Colts vezetőedzői posztjáról. Talán Ő volt a fogadóirodák legesélyesebb jelöltje a Fekete Hétfőre de ez a nap nem számára hanem az irodák számára jött el.

Tegnap bejelentették, hogy Pagano vezetőedző négyéves szerződéshosszabbítást kötött a Colts-al. A tulajdonos Jim Irsay nem csak vele hanem a general manager Ryan Grigson-al is hosszabbított. A Colts tehát az utóbbi években megszokott vezetőpárossal vág neki a következő szezonnak.

Pagano és Grigson viszonyát közel sem lehet felhőtlennek nevezni de a tulajdonos elmondása szerint Pagano kiállt a GM mellett és nagy szerepet játszott Grigson hosszabbításában. Ian Rapoport NFL szakértő úgy fogalmazta meg a kettős viszonyát, hogy két szenvedélyes szakemberről van szó akik kölcsönösen tisztelik egymást.

"Nem a szurkolók nyomása vagy a játékosok nyomása miatt van. Azért van mert Chuck 4 szezon alatt 44 mérkőzést megnyert." - nyilatkozta Irsay.

A hírek szerint Pagano leginkább az utolsó hetekben nyűgözte le a Colts tulajdonosát. Hatalmas nyomás alatt kell dolgoznia, ennek ellenére nyert, sőt vasárnap a pár nappal a mérkőzés előtt szerződtetett Josh Freeman, Ryan Lindley párosával tudta megnyerni a találkozót.

"Amikor 26 napot kórházban töltöttem a 2012-es rákkezelésem alatt az kemény volt. Na az kemény volt. Ez semmi. Nem tudnak felemészteni. Ki tudnak rúgni de nem tudnak felemészteni." - Pagano egy hónappal ezelőtti nyilatkozatából.

A Pagano - Grigson páros így folytatja a közösen elkezdett munkát. A kinevezésükkor igen nehéz feladat előtt álltak mert a Peyton Manning-éra után kellett egy új csapatot felépíteniük (azért itt Bruce Arians munkáját sem szabad elfelejteni). A csapat az utolsó négy szezonban 40-23-as alapszakasz és 3-3-as playoff mérleget ért el.

(nfl.com, Fotó: indystar.com,