Beharangozó: Panthers - Seahawks

A folyamat során, amíg a Panthers egy 2-14 csapatból egy olyan csapattá épült, amelyik most az NFC első számú kiemeltje, és a harmadik egymást követő rájátszására készül, a vezetőedző Ron Rivera soha nem ellenezte, hogy tanuljon egy kicsit másoktól.

Támogatást kért egykori edzőktől, mint Mike Ditka és John Madden, körülnézett és odafigyelt arra, ahogy az NFL legkövetkezetesebb győztesei végzik a dolgukat.

A Seattle Seahawks éppen egy ilyen csapat volt és az idő múlásával a Panthers és a Seahawks elkezdtek hasonlítani egymásra.

A Seahawks-nak azonban még mindig van valami, ami a Carolina-nak nincs. A Seattle a harmadik egymást követő alkalommal akar eljutni a Super Bowl-ra. A Panthers meg akarja ezt a sorozatot szakítani és bemutatni a nagy áttörést.

Volt egy esélyük ugyanebben a helyzetben tavaly, de az 50%-os Carolina nem volt elég a feladathoz a regnáló Super Bowl bajnok ellen az NFC Divisional Playoff körben.

A Panthers kap még egy esélyt vasárnap, ezúttal hazai pályán.

"Hogy őszinte legyek, nem hiszem, hogy készen álltunk rá (tavaly). Nagyon lelkesek vagyunk, hogy van egy jegyünk erre a bulira." mondta a safety Roman Harper. "Ebben az évben van egy szebb dátumunk, mert 15-1-el zártunk, és hazai pályán játszunk."

A Panthers és a Seahawks hasonlóan épül fel, és első alkalommal Rivera megbízatása alatt a Panthers-nek van oka feltételezni, arra építkeztek, hogy megnyerjék ezt a rájátszás párharcot. Már megmutatták, hogy meg tudják csinálni, 14-0-al kezdték a szezont, legyőzve a Seahawks-t Seattle-ben a 6. héten.

Ez volt a Carolina első győzelme a Seahawks ellen, miután négy nagyon szoros vereséget szenvedtek Rivera korszakában.

"Óriási volt. Most hirtelen ott van az a bizalom, most már úgy gondoljuk, hogy "Tudjuk, hogy meg tudjuk csinálni." mondta Rivera. "Mondhatjuk, hogy "Közel vagyunk, közel vagyunk, közel vagyunk.", az egy dolog. De az, hogy azt mondjuk, megcsináltuk, az egy másik dolog."

Rivera azonban gyorsan rámutatott, hogy bizonyos szempontból az a meccs már ókori történelem. 13 hete játszották, és mindkét csapat változásokon ment keresztül azóta.

Néhány dolog azonban nem változik.

"Ez ugyanaz a kemény csapat." mondta a wide receiver Jerricho Cotchery a Seahawks-ról. "Meg kell küzdeni minden egyes yard-ért."

A csapatok hasonló sikereket értek el a védelemben az elmúlt három szezonban, mindkettőben sokoldalú playmaker-ek játszanak. Mindkét csapat kontrollálni tudja a meccset a futójátékával, de mindkettő kiegyensúlyozott támadásban is.

Vasárnap a Carolina 1. helyen rangsorolt offense (31,3) a Seattle 1. helyen rangsorolt védelmével (17,3) csap össze.

"Ez a két nagyszerű csapat folyamatosan találkozik." mondta a wide receiver Ted Ginn Jr.. "Hasonlóak vagyunk. Mindkettőben TOP5 irányító játszik, TOP védelemmel bírnak. A futó játék közel azonos. Csak ki kell menni és harcolni - ez minden."

Ginn szavai nagyon sokat mondanak. Az egyéni párharcok, az X-ek és az O-k az egy dolog, de a lényeg az, hogy mindkét csapat oly módon épül fel, hogy nem hagyja, az ellenfél számára bármi is könnyen menjen.

Tehát valaminek, ahogy mondani szokás, most már történnie kell.

A Panthers úgy véli, eljött az ő idejük.

"Tudjuk, hogy mit fognak csinálni, és ők is elég jól tudják, mit fogunk csinálni." mondta az irányító Cam Newton. "Az a csapat, amely a legjobbat nyújtja és a legtöbb turnover-t szerzi - az fogja megnyerni a meccset. Ez csak egy meccs, amire már nagyon felkészültünk. Tudjuk, hogy ezek a fiúk is felkészültek. Meg kell találnunk egy élt ezen a meccsen és a gyors, kemény Panthers futball-t kell játszanunk."

panthers_facebook.jpg

Forrás:

Carolina Panthers Magyar Szurkolói oldal

facebook.com/panthershun és panthershun.gportal.hu