Cam nehezen viselte a vereséget

Cam Newton a Super Bowl kezdetéig James Cameron egykori mondatához hasonlóan a világ királyának érezhette magát. Pályafutása legjobb szezonját futotta, az alapszakaszban 3837 passzolt yardot, 636 futott yardot, 45 passzolt és futott touchdownt szerzett úgy, hogy csak 10 alkalommal adta el a labdát.

Csapatával csak egyetlen alkalommal szenvedett vereséget a szezon során és a Super Bowl előtti napon megválasztották az alapszakasz legértékesebb játékosának. A médiában mindenki arról beszélt, hogy mekkora favoritok a döntőn és bár sokszor tagadják de biztosan figyelemmel kísérik az Őket dicsérő posztokat. Mindent egybevetve Newton hatalmas önbizalommal vágott neki a döntőnek és nagyot koppant.

Szinte alig volt play amikor nem volt nyomás alatt. Folyamatosan ütötték a védők, 7 alkalommal sackelték, 1 interception dobott és 2 vesztett fumble is a nevéhez fűződik. Newton-t hamar visszarángatták a földre és érthető módon nagyon csalódott volt a mérkőzés után. A játékosoknak kötelező a sajtó rendelkezésére állni ami biztosan rossz lehet a vesztett találkozók után de ilyen flegmán nem lehet viselkedni.

Az, hogy valaki flegma és nem szereti a médiát az senkit se érdekel, a műfaj királya Marshawn Lynch megmutatta, hogyan is kell ezt csinálni de Ő nem viselkedett így a kamerák előtt amikor futott a szekér.

A Cardinals kiütése során vigyorgott, ugrált, ünnepelt a pálya szélén és persze ezzel nem volt semmi gond. A Seahawks elleni mérkőzésen kitépett egy csapatzászlót a szurkoló kezéből és a földhöz vágta de neki ezt is szabad. Akkor most a vereséget is emelt fővel kellene viselni.

Ez nem jött össze. Megjelent a mérkőzés utáni sajtótájékoztatón, fején kapucnival és láthatóan bárhol máshol szívesebben lett volna az adott pillanatban. De nyilatkozni kell mert ilyen ez a popszakma. Pár flegma válasz után azonban felállt és egyszerűen kisétált. Newton ázsiója sokat emelkedett a jó szezon miatt de a viselkedésén még bőven van mit javítani.

Fotó: au.sports.yahoo.com