További két játékosától vált meg a Panthers

A Carolina Panthers tovább folytatja a megkezdett nagytakarítást. A defensive end Charles Johnson mellett megvált és elküldte defensive tackle Dwan Edwards-t és az offensive tackle Nate Chandler-t is

Dwan Edwards-ot, a 12 éves veteránt, aki jelentős szerepet játszott a Carolina defensive tackle rotációjában az elmúlt négy évben, szintén elküldték. A döntés ugyanazon a napon született, amelyen a Panthers lemondott a kilencedik évét taposó defensive end Charles Johnson-ról.

"Dwan képviseli azt, amit keresünk egy defensive tackle-ben." mondta a general manager Dave Gettleman. "Okos volt, kemény, fegyelmezetten játszott és csapat-orientált volt. A játéka kulcsfontosságú szerepet játszott abban, amit felépítettünk itt, és az ő irányítása hiányozni fog. Kívánjuk neki a legjobbakat."

Edwards, akit a második körben választott ki a Baltimore Ravens 2004-ben, a Carolina csapatához a 2012-es szezon előtt érkezett. Kezdő volt már az első szezonban, valamint a legfontosabb tartaléka és mentora volt a defensive tackle Star Lotulelei-nek és Kawann Short-nak az elmúlt három szezonban.

Edwards 12 meccsen játszott az elmúlt szezonban, 13 tackle-t és egy sack-et ért el, valamint egy tackle-t szerzett a három rájátszás meccsen. Ez statisztikailag a legkevésbé hatékony Carolina-i év volt Edwards számára, aki összesen 115 tackle-t és 13 sack-et ért el az első három szezonban a csapatnál. Az első évében a Panthers csapatánál, amikor 14 meccsen kezdett, Edwards hat sack-et ért el, ami elhomályosította karrierjének 5,5 sack-jét, amit 2004-2011 között teljesített.

Panthers elküldte az offensive tackle Nate Chandler-t is, aki a csapathoz, mint draftolatlan újonc defensive lineman csatlakozott 2012-ben, de 2013-ban átkerült az offense oldalra. Chandler kezdett az utolsó nyolc meccsen 2013-ban, az első 11 meccsen 2014-ben a jobb oldalon, de a 2014-es szezon végét és a 2015-ös teljes szezont kihagyta egy térd sérülés miatt.

Forrás:

Carolina Panthers Magyar Szurkolói oldal

facebook.com/panthershun és panthershun.gportal.hu

Fotó: foxsports.com