Nem a Vikings avatja fel az új stadionját

ICC_1Kisebb felháborodást keltett a hír, miszerint nem a Vikings csapata játszik először a US Bank Stadium-ban.

Pár napja bejelentették, hogy az International Champions Cup keretében rendeznek labdarúgó mérkőzést a US Bank Stadium-ban augusztus 3-án.

Ezzel eldőlt, hogy nem a Vikings lesz az első csapat, amely sporteseményen szerepelne új otthonában.

2014 után ismét visszatér az ICC Minneapolis-ba, most az angol bajnoki címvédő Chelsea FC játszik az olasz élvonalban már szebb napokat is megélt, de még így is remek AC Milan együttesével.

Két éve a Manchester City – Olympiacos együttese mérkőzött meg több mint 35000 néző előtt a TCF Bank Stadium-ban, nagy volt az érdeklődés. A labdarúgást amúgy is szerető Wilf család ezt egy jó reklámnak gondolja.

De talán több a reklámnál, hiszen köztudott 2018-ban a helyi jelenleg másodosztályú (NASL) Minnesota United FC csatlakozik az MLS-hez. Gondolom a helyieket ilyen rendezvényekkel akarják rávezetni, hogy menjenek el majd soccer meccsekre is.

Itt nem áll meg a dolog, hiszen abban az esetben már a 2017-es idénytől az MLS-ben szerepelhet az MNU, ha a szintén az élvonalra pályázó a tulajdonosi sorában többek közt Will Ferrell filmszínésszel és Magic Johnson legendás NBA játékossal alakuló Los Angeles Football Club nem áll készen az indulásra.

2018-ra felépülhet az új aréna, mely kicsivel több, mint 20000 fő befogadására lesz képes. Ezzel megvalósul, hogy Minneapolis városában mind az öt nagy franchise-ből képviseltesse magát  profik közt.

Forrás:.

Minnesota Vikings Hungary

vikingscountry.wordpress.com