Három hétre kidőlt a Buccaneers legjobb runing backje

A hírek szerint a Tampa Bay Buccaneers running backjének, Doug Martin-nak minimum három hetet ki kell hagynia. A futó combizomhajlító sérülést szenvedett a hétvégi Arizona Cardinals ellen elszenvedett kiütéses vereséggel záruló mérkőzésen.

A kihagyás mértékéről az NFL Network mindentudója, Ian Rapoport számolt be elsőként. A szakértő az MRI vizsgálatok eredménye után tette közé az előrejelzést. A Tampa Bye week-en lesz a hatodik játékhéten így Martin kap egy extra hét pihenőt a San Francisco 49ers elleni mérkőzés előtt.

Martin rövidtávú kiesése is hatalmas csapást jelent a Bucs offensének. Az persze igaz, hogy Martin és az egész offense is nagyon messze van a tavalyi formájától. A futó 1.402 futott yarddal zárta a tavalyi szezont míg az idei szezonban lejátszott hat negyedben 25 futókísérletből csak 85 futott yardot szerzett (3.4 yardos átlag).

Martin távollétében Charles Sims lesz a csapat kezdő running backje de Ő sem lehet túl büszke az idei teljesítményére. 13 futásból 33 futott yardot szerzett eddig. Mögötte Jacquizz Rodgers és az idei draftolatlan újonc Peyton Barber lesz a tartalék futó.

Még rosszabb hír a beugró futók számára, hogy a Bucs a következő három hétben a Los Angeles Rams-el, a Denver Broncos-al és a Carolina Panthers-el találkozik majd. Ez a három egység rendelkezik a liga legerősebb front sevenjével így nincsenek irigylésre méltó helyzetben a beugró játékosok.

És persze nem szabad elfelejteni, hogy Martin kiesése miatt még nehezebb dolga lesz Jameis Winston-nak is. Martin az offense fontos részét képzi, így a távollétében többet kell vállalnia a másodéves irányítónak tudva azt, hogy az egysíkúbb játékhívás miatt jobban fogják támadni az ellenfelek védői.

nfl.com, Fotó: theusabulletin.com