A Rams kirúgta Jeff Fisher vezetőedzőt

Az idei gyenge teljesítmény után nem jelent túlságosan nagy meglepetést, hogy a Los Angeles Rams kirúgta vezetőedzőjét Jeff Fisher-t. Az edzőt kevesebb mint 24 órával az Atlanta Falcons ellen 42-14-re elvesztett mérkőzés után küldték el.

Azért egy kicsit mégiscsak meglepő volt, hogy a szezon vége előtt három mérkőzéssel megváltak Fisher-től. Különösen azért mert csak nemrég derült ki, hogy kétéves hosszabbítást kötött a csapattal. Bár igazság szerint a hosszabbításon jóval többen meglepődtek mint a mostani menesztésen.

"Az ilyen döntések meghozatala, különösen a szezon közben, az egyik legnehezebb dolog a sport világában. Tisztelem Jeff-et magánemberként, edzőként, apaként és barátként. Fáradhatatlanul dolgozott a nehéz körülmények ellenére. Azonban ez a megfelelő idő a változtatásokra amiért a csapat nem hozta az én és a szurkolóink elvárását. Az egész csapat fejlesztésére fókuszálunk és egy olyan csapatot akarunk felépíteni amelyre büszke lehet Los Angeles városa." - szerepelt a csapattulajdonos Stan Kroenke nyilatkozatában.

A jelenleg 58 éves Fisher 2012-ben vette át a franchise irányítását miután Steve Spagnuolo-val 2-14-es mérleggel zárt a Rams. A piacon nagy versenyt vívott érte a Rams és a Dolphins csapata de végül az akkor még St. Louis-i alakulat hívását fogadta el.

A Rams-nél eltöltött majdnem öt szezonja alatt mindig negatív mérlegel zárta az alapszakaszt. 7-8-1 az első, 7-9 a második, 6-10 a harmadik és 7-9 a tavalyi szezonban. Idén eddig csak 4 mérkőzést nyert meg és 9-et elvesztett a csapattal így ha megélte volna a szezon végét akkor is negatív mérleggel zárta volna az alapszakaszt.

Fisher a Rams előtt 17 éven keresztül a Houston Oilers / Tennessee Titans vezetőedzője volt. Apró érdekesség, hogy mindkét csapat az Ő irányítása mellett váltott várost/nevet. 173-165-1 alapszakasz és 5-6-os playoff mérleggel rendelkezik a pályafutása során vezetőedzőként. A Titans-el 2000 januárjában pont a Rams ellen Super Bowl-t játszott de 23-16-os vereséget szenvedett.

nfl.com, Fotó: twitter.com