2017 Draft Preview: Közepes körös irányítók

Davis Webb
196 cm, 104 kg, California

Egyetlen szezonja a Bears-ben statisztikailag hasonló volt a 2016-ban elsp helyen választott Jared Goff hatékonyságához. Második helyen végzett országosan Pat Mahomes mögött - aki egy lehetséges első körös pick, Webb-et követte a Texas Tech-ben - 4295 passzolt yarddal és beállította Goff iskolarekordját 43 szerzett TD-vel, annak ellenére, hogy a California lecserélte hat elkapóját. Magas, sportos ahhoz, hogy kibújjon a nyomás alól, de nem túl mobilis és nincs tapasztalata profi stílusú offense-ben.

Brad Kaaya
193 cm, 97 kg, Miami (Fla.)

Három év alatt Kaaya lett az iskola minden idők legtöbbet passzoló játékosa 9968 yarddal. Két év shotgun játék után egy profi stílusú offense-ben játszott tavaly és több mint 3000 yardot passzolt a harmadik egymást követő szezonban, passzainak 62 százaléka volt sikeres. Említésre méltóan viselkedik a zsebben és elég mobilis, hogy elkerülje nyomást.

Nathan Peterman
188 cm, 102 kg, Pittsburgh

Két évet volt kezdőjátékos, van tapasztalata pro-style offense-ben. Stabil, ha nem is látványos szinte minden területen, Peterman 27 TD mellett csak hét interceptiont dobott és mindössze 10 alkalommal sack-elték tavaly.

Joshua Dobbs
191 cm, 98 kg, Tennessee

Tagadhatatlan atletikussága és okosan játszik, jól menekül a zsebből, de van benne szívósság is. Úgy tűnik, képes arra, hogy viszonylag simán beilleszkedjen egy pro offense-be. A kérdés vele kapcsolatban az, hogy képes e konzisztensen passzolni a zsebből.

Jerod Evans
191 cm, 105 kg, Virginia Tech

Erős játékos erős karral, nehéz megállítani a futásait, de még mindig rengeteget kell fejlődnie és sokakat meglepett, hogy jelentkezett a Draft-ra, miután csak egy szezont játszott a Hokies-ben. Egy figyelemre méltó évet, Evans megdöntötte Michael Vick néhány szezon rekordját, de a legtöbben úgy néznek majd rá, mint egy ígéretes tehetség.

Visszatekintés: Középső körös választások a kezdő játékosok mellé

2016: Connor Cook, 4. kör, Raiders

2015: Bretty Hundley, 5. kör, Packers

2014-ben: A. J. McCarron, 5. kör, Bengals

2013: Landry Jones, 4. kör, Steelers

Forrás:

Carolina Panthers Magyar Szurkolói oldal

facebook.com/panthershun és panthershun.gportal.hu

Fotó: blogs.mercurynews.com