Milyen posztra válasszanak a Drafton: Jacksonville Jaguars

2015_draft-landingpagelheader_960x400-2.jpg

A Jaguars a tavalyi alapszakasz vége előtt majd négy szezon után megvált Gus Bradley vezetőedzőtől és új korszakot nyitott a franchise életében. Helyére ideiglenesen Doug Marrone-t nevezték ki aki januárban megkapta a végleges kinevezését is.

A csapat a front officeba visszahozta korábbi vezetőedzőjét, a New York Giants-el két Super Bowlt nyerő Tom Coughlin-t aki a "Executive Vice President of Football Operations" posztot fogja betölteni. Továbbá hosszabbítottak Dave Caldwell general managerrel aki a keret összetételét elnézve nem végzett rossz munkát.

A tavalyi és az idei szezonban is alaposan belevetette magát a szabadügynökpiacba és nem kevés pénzt elköltött, hogy megerősítse a csapatát. A pénzel és a korai Draft pickekkel főként a védelemre koncentráltak így lassan ideje lesz ha összeáll egy igen erős Jaguars defense.

A Jaguars idei Draft pickjei:

1. kör 4. hely; 2. kör 3. hely(35); 3. kör 4. hely(68); 4. kör 3. hely(110); 5. kör 4. hely(148); 6. kör 3. hely(187); 7. kör 4. kör(222)

Távozott Érkezett Hosszabbított

DL Tyson Alualu

CB Prince Amukamara

RB Joe Banyard

T Kelvin Beachum

S Johnathan Cyprien

DT Jordan Hill

CB Davon House

G/T Luke Joeckel

DT Sen'Derrick Marks

DT Roy Miller

DE Jared Odrick

TE Julius Thomas (trade Dolphins).

T Branden Albert (trade Dolphins)

CB A.J. Bouye

DT Calais Campbell

DT Stefan Charles

S Barry Church

LB Audie Cole

DE Malliciah Goodman

LB Lerentee McCray

LB Josh McNary

TE Mychal Rivera

G Earl Watford

WR Arrelious Benn

QB Chad Henne

DT Abry Jones

G Patrick Omameh

WR Bryan Walters

 

Az NFL szakértők szerint a Jaguars az idei első körben nem a legnagyobb hiányposztára fog erősíteni hanem kihúzza Draft legjobb elérhető prospectjét. Ő pedig nem más mint az LSU running backje Leonard Fournette. Ha őt elengedné a csapat akkor a második kör elején még megszerezhetné Oklahoma-s Joe Mixon-t is.

A csapat egysége tavaly mérkőzésenként átlagosan 101,9 futott yardot szerzett amivel a 22. helyen zártak. Az új szerzemény Chris Ivory-t akit csak 11 mérkőzésen vetettek be de csak egyetlen mérkőzésen volt kezdő, 439 futott yardot szerzett (3,8 yardos átlag). A csapatot kezdője a 2015-ös második körös választottja T.J. Yeldon volt de csak 465 yardot (3,6 átlag futásonként) szerzett.

A csapat legnagyobb hiányposztját a támadóegységben kell keresni. Távozott a négy évvel ezelőtti top draft pickjük Luke Joeckel és a tavaly szerződtetett Kelvin Beachum szerződéséből kihátrálltak. Beachum helyére egy tradeel megszerezték a Dolphinstól Branden Albert-et aki már 32 éves és a felkészülési időszakot egy holdout-al kezdte mert új szerződést akar magának.

Bal guard poszton Patrick Omameh lesz a kezdő de a jobb guard posztján hatalmas lyuk tátong. Ezen a poszton az utóbbi öt szezon mindegyikében más játszott de egyikük sem tudott maradandót alkotni. A támadófal szélére és/vagy a jobb guard posztjára biztosan választani fognak az első három kör valamelyikében.

Az offense fal mellett a defense fallal is foglalkozni kell. Defensive end posztról távozott Jared Odrick és Tyson Alualu míg defensive tacklek közül Roy Miller és Sen'Derrick Marks is távozott.

Azért az erősítésről sem feledkeztek el mert tavaly és idén is megszerezték a piac legjobb szabadügynök defensive tacklejét. Tavaly Malik Jackson, idén pedig Calais Campbell érkezett a posztra. Defensive endre azonban mindenképpen szükségük lesz a Draftról. Sőt még az sem elképzelhetetlen, hogy Solomon Thomas-t vagy Jonathan Allen-t kiválasztják az első kör negyedik helyén.

Két éve megszerezték a piac egyik legjobb játékosának tartott Julius Thomas-t. A tight end nagy reményekkel érkezett Jacksonvillebe de nem tudta bebizonyítani megéri a neki kifizetett összeget. A magas fizetése miatt idén inkább elcserélték Branden Albert-re.

Tight end poszton a jelenleg 33 éves Marcedes Lewis számít kezdőnek és tartaléknak szerződtették a Raiders korábbi játékosát Mychal Rivera-t. Neki a Ben Koyack, Neal Sterling párossal kell felvenni a harcot az elsőszámú tartalékposztért. A névsort elnézve tight endre is szükség lesz de a többi poszt megerősítése miatt erre csak az utolsó napon fog sor kerülni.

Akikkel kapcsolatban léptek:

Jamal Adams, S, LSU
Jonathan Allen, DL, Alabama
Gareon Conley, CB, Ohio State
Dalvin Cook, RB, FSU
Zach Cunningham, LB, Vanderbilt
Reuben Foster, LB, Alabama
Leonard Fournette, RB, LSU
Myles Garrett, DE, Texas A&M
Malik Hooker, S, Ohio State
O.J. Howard, TE, Alabama
Marshon Lattimore, CB, Ohio State
Joe Mixon, RB, Oklahoma
Nathan Peterman, QB, Pittsburgh
Haason Reddick, LB, Temple
Cam Robinson, OT, Alabama
Damore'ea Stringfellow, WR, Ole Miss
DeMarcus Walker, DE, FSU
Deshaun Watson, QB, Clemson

upi.com, rotoworld.com, Fotó: jaguars.com, jacksonville.com