Gerald McCoy Kawann Short elvesztéséről: Nem lehet helyettesíteni egy ilyen srácot

Igazi gyomros volt. Ezt lehetett hallani Gerald McCoy hangjából, amikor arról beszélt, hogy a védőfalember Kawann Short a sérült tartalék listára került vállsérüléssel.

"Ez durva volt, ember." mondta McCoy. "Tegnap este beszéltünk és nehéz volt elfogadni, mert neki óriási szerepe volt abban, hogy idejöttem... Nem lehet helyettesíteni egy ilyen srácot. De rengeteg srác van itt, akik tudnak játszani."

McCoy és Short gyorsan barátok lettek, miután a volt Buccaneers játékos aláírt a Carolina csapatához ebben a holtszezonban. De a csalódás ellenére a shownak folytatódnia kell.

Short, akit ebben a szezonban először választottak meg csapatkapitánynak, ezt mindenkinél jobban tudja.

"A dolgok, amelyekről beszéltünk - semmi sem változik." mondta McCoy. "A végeredmény nem változik, csak azért, mert meg kell állnod. Még mindig rengeteg a tennivalónk. A legjobbakat kívánjuk neki. Szeretni fogja a csapattársait és segít, mint mindig."

McCoy, aki ebben a szezonban néhány alkalommal viselte a kapitányi karszalagot, amikor a Panthers rotációja úgy hozta, minden bizonnyal olyan valaki, aki segíthet abban, hogy betöltse ezt az ürességet. Ugyanez igaz lehet a veterán passzsiettető Bruce Irvin-re is, aki ismét játékra jelentkezik, miután kihagyta az első három meccset combhajlító sérülés miatt.

"Úgy gondolom, hogy Gerald McCoy jó munkát végzett." mondta a vezetőedző Ron Rivera. „Nagyon jól játszott az elmúlt két meccsen. Láthattuk a veterán vezetői képességét és ez az egyik legjobb dolog abban, ha egy ilyen fickó van az öltözőben. Belép ebbe a szerepbe és jó munkát végzett. Bruce Irvin egy olyan fickó, aki nem feltűnő és a maga módján csinálja a dolgokat. Segített a fiatal passzsiettető csoportnak, hogy megértsék, mire van szükség. Bruce kemény, erős játékos és a sok fiatal srác látja ezt. Látják, hogyan is csinálja a dolgokat és mennyire profi. Szerencsések vagyunk, hogy vannak olyan veterán srácaink, akik segítenek enyhíteni KK elvesztesét."

Ez egyúttal lehetőség lehet az egykori első körös, Vernon Butler számára is, aki óriási sack-kel vetette észre magát a múlt vasárnapi Houston elleni győzelem során.

A szezon előtt Rivera azt mondta, ez egy nagy lehetőség az egykori Louisiana Tech játékos számára, aki első négy szezonjában küzdött azzal, hogy jelentős hatással legyen a játékra.

Butlerben McCoy egy olyan játékost lát, akinek minden adottsága megvan ahhoz, hogy egy fontosabb szerepet is el tudjon látni.

"Vern nagyon tehetséges. Nem tudom, hogy Vern rájött-e, milyen tehetséges." mondta McCoy. "Amit Vern nem vesz észre, az az, hogy mennyire atletikus. Meg tud csinálni olyan dolgokat, amikre az ilyen méretű srácok nem képesek. Amint rájön erre és összerakja egy egésszé a dolgokat, valóban probléma lesz az ellenfél számára. Egy pillanatra megmutatta ezt vasárnap is. Folyamatosan megvillan. Ha most nagyobb szerepet fog kapni, azt hiszem, ez meg fog mutatkozni."

A Panthers, annak ellenére, hogy Short nem volt a keretben, az utóbbi időben elkapta a fonalat. A Carolina 14 sack-et ért el az elmúlt hetekben és összesen 18 sack-kel az NFL egyik legjobb csapata.

De ez csak a kezdet.

"Az emberek sokat foglalkoznak azzal, hogy mennyi sack-et szereztünk, de elképzelésetek sincs arról, mennyire jók lehetünk." mondta McCoy. "Az edzőnk mindig azt mondja, hogy hagytunk még húst a csonton és sokat hagytunk rajta. Jobbak leszünk ezen a héten."

Forrás:

Carolina Panthers Magyar Szurkolói oldal

facebook.com/panthershun és panthershun.gportal.hu