Najee Harris lesz a liga legtöbbet foglalkoztatott futója?

Najee Harris-t a 2021-es Draft elős körében választotta ki a Pittsburgh Steelers és eddig bizonyítja, hogy megérte a magas cetlit. A várakozások szerint idén még egy szintet lépni fog az elkapó és a korábbinál is többet fogják foglalkoztatni.

Igazság szerint azonban eddig sem unatkozott. Az NFL Research információja szerint a kiválasztása óta 579 futókísérlete volt és összesen 694 alkalommal ért a labdához (futások és elkapások). Az offensive koordinátor, Matt Canada elmondása szerint még nagyobb szerepet fog kapni.

Az előző két szezonban csapatából legtöbbször kapott labdát. A támadójátékok 40.8%-a Harris-en ment keresztül. Ezzel megelőzte a Las Vegas Raiders running backjét Josh Jacobs-t (40.7%) aki a tavalyi szezon legjobb futója volt a maga 1.653 futott yardjával.

Tavaly a futójátékok számában Derrick Henry volt a listavezető a maga 349 futókísérletével. Harris-től most sokan azt várják, hogy idén mindegyik mutatóban az első helyen végez. Ennek igazából csak Kenny Pickett és célpontjai tehetnek keresztbe. Egy működő passzjáték csökkentené a futójátékok számát.

Fotó: al.com