DeSean Jackson franchise taget kapott az Eaglestől

Véget ért a szerződéshosszabbítási Saga DeSean Jackson és a Philadelphia Eagles között. A wide receiver a tegnapi napon franchise taget kapott, így biztosan a csapat játékosa lesz jövőre is és a csapat ezzel időt nyert egy hosszútávú megállapodás kidolgozására is. Jackson az első játékos az idei offseasonban aki taget kapott.

A következő szezonra érvényes wide receiver franchise tag értéke 9.4 millió dollár. A Washington Redskins elleni január 1.-i szezonzáró után Jackson közölte (és utána több alkalommal is), hogy fogja elfogadni a taget, de úgy látszik megváltoztatta a véleményét. Tegnapi nyilatkozata szerint előre tekint és egy hosszútávú szerződésben reménykedik a közeljövőben. Erre megvan minden esélye, hiszen július 15.-ig a "tag-elt" játékosokkal új szerződés köthető.

A Pro Bowle elkapó igen változatos szezont tudhat maga mögött. A szezon elején egyből elkésett az edzőtáborból amiért rögtön büntetéssel kezdte az évet. Viszont az alapszakaszban már játszott és nem is ment neki rosszul. Azonban következett a 10. hét amikor az Arizona Cardinals elleni csapatmegbeszélésen nem jelent meg és ezért a csapat eltiltotta a mérkőzésről. A tavalyi alapszakaszban 15 mérkőzésen lépett pályára. Összesen 961 elkapott yardot és 4 touchdownt szerzett. Újonc éve óta most fordult elő elősször, hogy nem érte el az 1000 yardos határt. Viszont még így is Jackson lett a csapat legtöbb yardot szerzett elkapója.

(nfl.com)