Nincs könnyű helyzetben Josh Freeman

A Tampa Bay Buccaneers az idei offseasonban gőzerővel dolgozik, hogy elfeledtessék a tavalyi pocsék szereplésüket. A tavalyi alapszakaszt 4-12-es mérleggel zárták holott egy évvel korábban 10-6-os mérleget ért el és épphogy csak lemaradt a rájátszásról.

Új vezetőedző érkezett Greg Schiano személyében és a csapat nagyobb költségvetést biztosított a számára, hogy ezzel megkönnyítsék az NFL-es pályafutásának kezdetét. Az offseasonban megszereztek három nagy nevű játékost az elkapó Vincent Jackson-t, a guard Carl Nicks-t és a cornerback Eric Wright-ot. Továbbá a Drafton kiválasztották az idei osztály egyik legjobb safety-jét Mark Barron-t és egyik legjobb running backjét Doug Martin-t.

A sok új minőségi játékos viszont nagy terhet jelent a már ott lévő játékosokra nézve. Hatványozottan igaz ez a csapat irányítójára Josh Freeman-re. Freeman harmadik profi szezonját fejezte és 2010 után mindenki a csapat franchise játékosát látta benne, de a tavaly sokakban kételyek keletkeztek. A tavalyi szezonban a teljesítménye nagyon visszaesett. 16 touchdown passzt és 22 interceptiont dobott. Gyenge játékának is nagy szerepe volt a 10 mérkőzéses vereség sorozatban.

Mark Dominik general manager nyilatkozata szerint Freeman 10 kilót ledobott magáról és készen áll, hogy megnyomja a reset gombot. Eltökélten készül az új szezonra és vissza akar térni régi önmagához. Vincent Jackson még biztatóbban nyilatkozott. "Az elkapó számára az a legfontosabb, hogy ki az irányítója. Ott akarsz játszani ahol jó az irányító. Amikor először találkoztam Josh-al rögtön tudtam, hogy egy kivételes játékos, egy igazi futballista." - nyilatkozta Freeman.

(profootballtalk.com)