Beharangozó: Vikings-Chargers

Ma este a Chargers-t fogadjuk hazai pályán és nem titkolt célunk, hogy múlthét után ismét nyerjünk a Metrodome-ban. Ma este a San Diego Chargers csapatával játszunk a Metrodome-ban. Nem ígérkezik könnyű találkozónak, de ha koncentrálunk ismét győztesként hagyhatjuk el a pályát. A mai napon még egy fontos esemény lesz a csapat háza táján, ugyanis ma a mérkőzés után 15 játékost el kell küldeni a csapattól, hogy a 75 fős keret meglehessen.

A héten folytatódtak az edzések, minden csapatrész aktív és eredményes volt az edzők szerint, bár vannak még kérdéses posztok. Ilyen a punt visszahordó is. Mike Priefer-nek ma is lesz alkalma tesztelnie játékosait, de az elküldések is elősegíthetik döntését.

A mai mérkőzésen várhatóan az első csapat fog kezdeni. Ponder lesz a kezdő irányító, de Webb, Rosenfels és Bethel-Thompson is lehetőséghez fog jutni.

Sok játékosnak nem áll jól a szénája, nekik a mai mérkőzés az utolsó esély, hogy megmutassák mégsem kell őket elküldeni. De talán már ez is késő nekik.

Még a Vikings vereséggel kezdte (vs. 49ers)  majd győzelemmel folytatta (vs. Bills) az előszezon mérkőzéseket, addig a Chargers eddig mind a két találkozóját sikerrel vette (vs. Packers, vs. Cowboys).

A tegnapi napon pihenőt kaptak a játékosok, hogy mentálisan is fel tudjanak készülni a mai összecsapásra. Erre szükség is lesz, hiszen tavaly jól kezdtünk a San Diego ellen mégis vereséggel mentünk le a pályáról.

A mai mérkőzésen nem fog pályára lépni a Chargers-ben Philip Rivers és Antonio Gates sem. Talán ennyi ami könnyítés lehet Ponder-ék számára.

Chargers-Vikings múltidéző

A tavalyi vereségünk miatt már 6-5 arányban a Chargers vezet a két csapat párharcában az NFL-ben. Az első mérkőzésre a két csapat között 1971.12.05-én került sor, akkor a San Diego 30-14 arányban diadalmaskodott a Vikings felett. Érdekesség a párharcban, hogy ha a Chargers győzött, akkor a következő mérkőzést mindig a Vikings nyerte meg. Reméljük tovább folytatódik ez a hagyomány.

Legutóbb a tavalyi idénynyitó mérkőzésen találkoztak a felek. Ott a Chargers 24-17 arányban győzött.

Utoljára 2007-ben tudott győzni a Vikings. Akkor mi voltunk hazai pályán és 35-17-re tudtuk megnyerni a találkozót. Ilyen sikerrel mai is elégedettek lennénk.

Chargers-Vikings beharangozó

Azzal, hogy a vendégeknél Rivers és Gates nem lép pályára máris előnyt élvezhet a csaptunk, reméljük élni tud a lehetőséggel. A passzjátékunkat fogjuk erőltetni a mai napon is Frazier elmondása szerint, de kiegyenlítve futásokkal győzelmet remél csapatától. Adrian Peterson ugyan ott lesz mezben a csapattal, de csak a pálya széléről nézi a meccset.

Vikings

Három nagy hiányzója lesz a mai Vikings-nak. A CB Chris Cook agyrázkódás, a DT Letroy Guion térdsérülés és a RB Adrian Peterson szintén térdsérülés miatt nem játszik a mai mérkőzésen. Egy másik kezdő játékos az elkapó Jerome Simpson ma csak keveset lesz a pályán ezzel felkészülve a három meccses eltiltására. Frazier megnézi ki tudja őt helyettesíteni. Stephen Burton lehet a befutó a helyére, aki az előszezonban nyújtott teljesítménye miatt elsőbbséget élvez a harmadik számú elkapó posztra mint társai. Nagy passzok esetén természetesen a gyors Devin Aromashodu is bevethető, bár a Bills ellen 6 labdából egyet sem tudott elkapni, továbbra is bíznak benne.

A sérült Chris Cook helyett Josh Robinson fog kezdeni. Ez amolyan főpróbának fogható fel a szeptember 9-én kezdődő szezon előtt. Ponder ennek reményében kezdő lesz a mai napon. Eddig igen jó teljesítményt nyújt az előszezonban. Igen hatékony a támadósor mikor ő van fent, hiszen még egy alkalommal sem kellett puntolni Ponder irányítása alatt. Ponder eddig 22 passzából 14 volt jó, 216 yard és 1 TD a mérlege. Nem lehet panasz az ő játékára.

Chargers

Nem kell, hogy a kettős győzelem megtévesszen akárkit is. Eddig a Chargers katasztrofális előszezont produkál. Az offenseük gyatra és sérülésekkel is meggyűlik a bajuk. Leginkább a futást fogják a mai napon erőltetni, mert Philip Rivers nem játszik. A futó Ryan matthews lehet a legveszélyesebb a csapatunkra nézve. Tolbert távozása után ő kapta meg a kezdő futó szerepét. Ponder-re leginkább a LB Melvin Ingram jelent veszélyt, akinek múlthéten a Cowboys ellen volt egy sack-je és javított a passz elleni védekezésben. Továbbá ott van a DT Garrett Brown is, aki az előszezonban játszhat, de az alapszakaszban 4 mérkőzésre van letiltva tiltott szerek használata miatt. Ő egyébként a Minnesota Golden Gophers csapatától került a Chargers együtteséhez.

Nem lesz könnyű mérkőzés, de a múltheti győzelemmel feltüzelve ismét sikerrel zárhatjuk a hetet.

A mérkőzés magyar idő szerint szombaton hajnali 2 órakor kezdődik. A nap folyamán közzétesszük a mérkőzésinformációkat, ahol minden fontosat megtaláltok a stream-től kezdve a különböző infókig.

Forrás:

Minnesota Vikings Hungary

vikingscountry.wordpress.com