Mérkőzés összefoglaló: Panthers 7-36 Giants

Idegenben semmisítettük meg a gyengébb napot kifogó Carolina-t. Brown és Barden remekelt, igaz ehhez a jó teljesítményhez remek asszisztálást kaptak az ellenfél részéről is. Már az első drive kiválóan haladt, igaz azokból a Panthers idén eddig mindig TD-t kapott, mi viszont szenvedni szoktunk a meccs elején. Manning egyébként is kiválóan szerepelt végig, néhány rossz átadás kivételével semmi probléma nem volt a játékával. Sokszor pedig attól féltem, hogy elkapóink a nagy magánytól depresszióba esnek, annyira üresen álltak. Nem kellett Elitól sem klasszis teljesítmény, sem utolsó negyedes fordítás, a kötelezőt hozta, yardjainak számát pedig ügyesen növelte.

Áttérve a futójátékra, olyan teljesítményt láttuk, amit nem fogunk elfelejteni egyhamar. Andre Brown már múlt héten is megmutatta oroszlánkörmeit, az igazi áttörés azonban most következett be. Anno a negyedik körben draftoltuk 2009-ben, első évében sajnos IR-re került, majd egy évvel később távozott a csapattól. Visszatérése előtt több csapatban is megfordult, pályafutása során összesen hét alkalommal cutolták! Bradshaw-t remekül helyettesíti és sikerült megelőznie a depth charton az első körben draftolt David Wilsont is. Ha továbbra is egészséges marad Brown, akkor szép pillanatokat fog még okozni minden Giants szurkolónak.

Az elkapók között is minden a feje tetejére állt. Cruz kiemelt figyelmet kapott, ennek ellenére hat elkapást be tudott mutatni. Az igazi meglepetés azonban Ramses Barden, aki 138 yarddal zárt. Tavaly összesen nem szerzett 100 yardot. Igaz azt is hozzá kell tenni, hogy a rookie Josh Norman borzalmas volt coverage-ben, gyakorlatilag végig üresen állt Barden. A tight end Martellus Bennett megszerzése egyelőre jó húzásnak bizonyult, minden meccsen touchdownig jutott. Igaz nem egy Gronkowski vagy egy Graham, de hasznos játékot tud nyújtani elkapásban és blokkolásban is.

A támadófal ismét jól játszott, legtöbb esetben Eli közelébe sem tudtak kerülni. Az igazi erőfelmérő ugyanakkor 1 hét múlva következik az Eagles ellen, ha akkor is megállják a helyüket, akkor idén nem lesz itt probléma. A futásblokkolás szintén kiválóan működött az egész mérkőzésen. Néhány hiba azért kirajzolódott, a jövő évi drafton szükség lesz egy right tackle-re és guard pozícióba sem ártana hozni egy megbízható cserét.

Végre ébredezik csipkerózsika álmából a defensive line. Newtont nem hagyták futni, kétszer pedig sackelni is tudták. Ez Umenyiorának és JPP-nek valamint Boley-nak együttesen sikerült elérnie. Linval Joseph is képes betörni a backfieldre, egyre jobb játékossá válik. Az is örömre adott okot, hogy végre bemutatkozott az NFL-ben Marvin Austin, aki utoljára 2009 végén játszott mérkőzésen. Az Eagles ellen ugyanakkor több kell.

A linebacker sortól továbbra is a nagyobb dominanciát hiányolom. Igaz Boley ismét visszanyerte régi formáját, 6 tackle mellett 0,5 sack és természetesen egy interception is a nevéhez fűződik. Viszont hol van Blackburn és Kiwanuka? Érdekes lesz látni mit fognak nyújtani Shady McCoy ellen...Nem bánnám, ha Herzlich vagy Williams több lehetőséget kapna.

A secondary három picket is begyűjtött, remek teljesítmény tőlük. Néha lehetett volna szorosabb az őrizet és volt két felesleges szabálytalanság is Webstertől, de nem rossz produkció ez. A végére a LB-k segítségével Olsent is sikerült hatástalanítani. Hosley a preseason után most is interceptiont ért el. Amukamara is mutatott valamit képességeiből és vetődve ütött le egy átadást. A végén Antrel Rolle megsérült mikor az oldalvonal mellett ütközött a kamerás emberrel, a jelentések szerint a sérülése nem súlyos. Helyére beállva először Will Hill mutatott egy szép játékot, majd Stevie Brown kapta el Newton passzát. Csak így tovább!

A special team munkáját is meg kell, hogy dicsérjem, hiszen kétszer is labdát tudtak szerezni. Tynes öt kísérletből mindegyik mezőnygólját értékesítette, köztük egy 47 és egy 49 yardos próbálkozást is. Weatherford kétszer puntolt, mindkétszer 20 yardon belülre szállt a labda. Remélhetőleg ez a megbízható teljesítmény marad a szezon további részére is.

bejegyzesgiantsbanner.jpg

Forrás:

Magyar New York Giants Blog

giantsfootball.blog.hu