Beharangozó: Redskins - Vikings

Győzelemért utazik a Minnesota a fővárosba, reményeink szerint pár órán belül 5-1 -el fog állni a Vikings. Vasárnap sor kerül a Vikings harmadik idegenbeli mérkőzésére is. Tavaly a Washington elleni meccsen Adrian Peterson lesérült és 8 hónapot kellett kihagynia, de most ismét visszatért és újra bizonyítani szeretne. A múlt idényben a Vikings nyerni tudott a fővárosban, reméljük ez ma sem lesz másképp.

Beharangozó

Hazai pályán a  Washington legutóbb tavaly szeptember 18-án tudott győzni. Az azóta eltelt 8 találkozón mindig alulmaradt aktuális ellenfelén. A Vikings szurkolók és maga a csapat abban reménykedhet, hogy bár Robert Griffin III kezdeni fog, de a múltheti sérülése kicsit visszavetette őt.

A Vikings futócsillaga Adrian Peterson mindenképpen győzne sorozatban 4 alkalommal is. Tavaly decemberben nagyon rossz emlékei lettek a fővárosban, de mostanra teljesen felépült és ismét csapata egyik vezéregyénisége lett. A cél a győzelem és továbbra is a csoport élén maradni.

Robert Griffin III csütörtökön csak korlátozott edzést végzett, de pénteken már teljes mértékben edzett. A Redskins vezetőedzője Mike Shanahan magabiztos abban a tekintetben, hogy őt fogja játszatni kezdőként vasárnap.

“Ha átmegy a teszteken és a vizsgálatokon, valamint nem látjuk rajta a sérülés tüneteit akkor ő teljesen felépült és kezdeni fog vasárnap a Vikings elleni találkozón.” – mondta a Redskins vezetőedzője

A Vikings a 4-1 -es mérleggel magabiztosan érkezik Washington-ba. 2009 óta nem volt ilyen jó szezonkezdése a csapatnak, akkor 6-0 -al indítottak. Egy győzelem Washington-ban a Vikings számára azt jelentené, hogy egyedüliként vezetné az NFC NORTH csoportot a Bears ugyanis szabadnapos.

“Tudom, hogy sokakat meglep, hogy 4-1 -el állunk. Ez lehetne 5-0 is nyugodtan.” – mondta el a Vikings eddig remekül játszó irányítója, Christian Ponder.

Ponder ezzel az 5-0 -ás állással nyilván arra célzott, hogy Indianapolis-ban is nyerni tudtak volna.

Ponder fejlődése a második idényében a Vikings passzjátékát javította fel. 95,5-ös irányítómutatóval és 69% -os passzpontossággal rendelkezik. Azonban a legnagyobb érv ami a Vikings sorozatban negyedik győzelme mellett szól, az Adrian Peterson.

Peterson teljes felépülés egy újabb komoly fegyvertény a Vikings támadó szekciójától. Jelenleg holtversenyben vezeti a 20+ yardos futások listáját az NFL-ben.

A Vikings 9. helyen áll futott yardok tekintetében. A 666 futott yard legtöbbje Peterson-hoz köthető, aki egy enyhe bokaficamot szenvedett múlthéten a Titans ellen 30-7 -re megnyert találkozón.

“Kis kétség merült fel vele kapcsolatban, hogy a sérülés nem lesz-e kihatással a térdére is, de teljesen jól van és bevetésre kész.” – mondta el Leslie Frazier.

Percy Harvin is tündököl idén. 38 elkapásával a második legtöbb labdát elkapó játékos idén. Mindemellett 407 elkapott yardja is van és 1 elkapott TD-je is. Futóként is kiválóan megállja helyét. Múlthéten 2 futásból 8 yardos és 1 TD-t szerzett. 62 futott yardnál jár idén.

Talán Kyle Rudolph nem kap annyi lehetőséget, mint amennyire a szurkolók számítottak, de ennek ellenére ő a csapat legeredményesebb játékosa pontszerzés terén. 4 elkapott TD-je van már idén, ez ma tovább nőhet. Ez a szám is mutatja, hogy ő az egyik legbiztosabb kezű játékosa a csapatnak.

A Redskins futások és yardszerzés terén valószínűleg továbbra is az újonc Alfred Morris-ra fog támaszkodni. Ő eddig 491 yardot hozott össze csapatának. Griffin-el együtt 4-4 futott TD-nél tartanak idén. A Vikings védelme eddig igen jó a futások kivédekezésében. Erre ma nagyon nagy szükség lesz. Talán most mind eddiginél jobban kell koncentrálniuk a defense tagjainak vendég oldalról.

A védelmünk idény eddig csap 1 futott TD-t engedélyezett. A korábban már 2006 futott yardot is szerző Chris Johnson-t múlthéten teljesen eltüntették a pályáról. 15 futásból csak 24 yardot sikerült szereznie.

“Izgalmas abban a tudatban hétről hétre pályára lépni, hogy esélyesek vagyunk. Nagyon jó, hogy ebben az évben eddig jól megy a csapatnak, ez önbizalmat és kitartást ad a későbbiekben. Nagyon jók vagyunk ha sikeresen játszunk.” – mondta el az egyre jobb formába lendülő DE, Jared Allen.

Előző összecsapás eredménye

2011.12.24.
Minnesota Vikings 33-26 Washington Redskins
FedEx Field – Washington, DC

Inaktívak listája

[A mérkőzés előtt 90 perccel hozzák nyilvánosságra a hivatalos listát.]

Sérültlista

Nem fog játszani a mérkőzésen: Mistral Raymond (boka)

Mérkőzés információk

kick off: 2:25 pm CT / 22:25 CET

bejegyzesvikingsbanner2.jpg

Forrás:

Minnesota Vikings Hungary

vikingscountry.wordpress.com