Tovább menetel a Texans

Hálaadási őrület volt Detroitban, ahol a hazai pályán játszó Lions (4-7) a hosszabbításban kapott ki a Houston Texans-tól (10-1). Az első negyed után Mikel Leshoure futott touchdown-jával, még a Lions-nál volt az előny. A második felvonásban a hazaiak és a vendégek is két-két TD-ét szereztek, majd következett a harmadik 15 perc. A Lions Jason Hanson 46 yardos mezőnygóljával 24-14-re módosította az állást. A Texans azonban négy perc leforgása alatt kiegyenlített. Justin Forsett egy 81 yardos TD futást mutatott be, míg Shayne Graham 45 yardról értékesítette mezőnygól kísérletét. Érdekesség, hogy Forsett hatpontosánál a futó könyöke már földet ért, de a Lions vezetőedzője, Jim Schwartz sportszerűtlenül viselkedett (minden egyes pontot újranéznek, de az edző azonnal bedobta a piros zászlót és ez szabálytalan!), így a bírók megadták a TD-ét. Az utolsó negyedben is két-két touchdown született, így a rendes játékidő után 31-31-re állt a két csapat.

A pénzfeldobást a Lions nyerte meg, azaz a hosszabbításban a hazaiak vezethették az első támadást. A Detroit a drive harmadik playében eladta a labdát. Brandon Pettigrew kezéből Danieal Manning és Connor Barwin közösen ütötte ki a játékszert, amelyet Manning szerzett meg. A Texans eljutott egy field goal kísérletig, de Graham 51 yardról mellérúgta a labdát. A Lions-nak a következő támadása nem sikerült túl jól, sőt Matthew Stafford majdnem eladta a labdát. Az irányítót a visszajátszás mentette meg az interception-től. A Texans nem támadhatott sokáig, ugyanis Matt Schaub passzát lefülelte Chris Houston. Az interception-t pontokra, nem mellesleg győzelemre válthatta volna a Lions, de Hanson 47 yardos field goal kísérlete a kapufán csattant. Az összecsapást végül a Texans nyerte meg Graham 32 yardos mezőnygóljával. A texasi együttes öt napon belül a második hosszabbításos mérkőzését nyerte meg, ez NFL-rekord. A mérkőzés után a Houston játékosai minden bizonnyal hálát adtak Schwartz hatalmas hibájáért.

NFL
12. játékhét

 Detroit Lions – Houston Texans 

31-34 (7-0, 14-14, 3-10, 7-7, 0-3) – hosszabbításban
Matthew Stafford 61/31, 441 passzolt yard, 2 Touchdown átadás Matt Schaub 48/29, 315 passzolt yard, 1 Touchdown átadás, 1 Interception
Joique Bell 47 futott yard, 1 Touchdown Arian Foster 102 futott yard, 2 Touchdown
Calvin Johnson 140 elkapott yard, 1 Touchdown Andre Johnson 188 elkapott yard
Cliff Avril 2 szerelés, 2 sack, 1 forced fumble J.J. Watt 5 szerelés, 3 sack

Forrás:

Sport365 - Az online műsorújság

sport365.hu