Gus Bradley lett a Jacksonville Jaguars vezetőedzője

A Jacksonville Jaguars Gus Bradley-t választotta a csapat következő vezetőedzőjének. Bradley a Seattle Seahawks defensive koordinátora volt és ma reggel írta alá a vezetőedzői szerződését. A Jaguars 1995-ös alapítása óta Bradley a csapat negyedik vezetőedzője lesz.

Az utóbbi négy évben a Seahawks védelmi koordinátoraként egy igen agresszív egységet hozott össze ami átlagosan csak 15.3 pontot engedett ellenfeleinek amivel az idei évben az NFL legjobbja lett. Mi sem jellemzi jobban a kitűnő védelmet, minthogy a másik három fő mutató is top 10-es volt.

A 46 éves Bradley 2006-tól 2008-ig együtt dolgozott a Dallas Cowbos nemrég kinevezett defensive koordinátorával, Monte Kiffin-el. A Seahawksnál a 4-3/3-4-as hibrid sémát alkalmazta, ami tulajdonképpen a hagyományos 4-3-as és egy túltöltött 3-4-es séma kombinálása.

Azok a csapatok akik idén kerestek maguknak új vezetőedzőt, mind támadó mentalitású edző mellett döntött, de a Jaguars general managere, David Caldwell más irányt választott. Bőven lesz dolga Bradley-nek hiszen a Jaguars védelme, a passzolt yardoktól eltekintve (22.-ik), minden védelmi mutatóban a 30. helyen végezett.

(nfl.com, Fotó: bigcatcountry.com)