A Bucs elküldte a speciális egység koordinátorát Bob Ligashesky-t is

A Tampa Bay Times beszámolója szerint a csapat elküldte a speciális egység koordinátorát Bob Ligashesky-t is.

A speciális egységünk több téren az elmúlt szezonban igen lehangoló teljesítményt nyújtott, átlagosan a kirúgások során 20,3 yardot tudtuk visszahozni a labdát, a punt lefedettség sem volt igazán meggyőző, és ezekkel a számokkal az NFL 30. helyére rangsorolta magát speciális egységünk.

Azonban egy téren itt is kimagaslót alkottunk. A blokkolt punt kísérletek tekintetében négyet gyűjtött a csapat a szezonban. Ez pedig messze a legjobb az NFL-ben, nem volt olyan gárda aki kettőnél több kísérletet tudott volna blokkolni idén. De úgy tűnik, hogy a többi részletében nem igazán működő speciális egység, nem tudta megmenteni Ligashesky állását. A szezon közepénél némiképpen rendeződni látszott a dolog, amikor visszatért Roscoe Parish a punt returner szerepébe, de addig rengeteg játékossal próbálkoztunk sikertelenül.

Ligashesky kirúgásának az időpontja azonban kicsit furcsa, hisz túl vagyunk már a Senior Bowl-on, mely afféle edző börzeként is működik a ligában. Pedig a Buccaneers vezetőségének volt több mint egy hónapja átgondolni és lebonyolítani ezeket a lépéseket. Lassacskán mindenki háza táján összeáll az edző gárda, így ezen a ponton a minőségi pótlás megoldása egyre nehezebb lesz.

bucsbejegyzesbanner.jpg

Forrás:

Bucs Blog

buccaneers.blog.nepsport.hu