Chas Henry személyében puntert igazolt a Buccaneers

Bár a szabad ügynökök leigazolásának szakasza még hivatalosan nem kezdődött el, azokat a játékosokat akik 2012 végén nincsenek a csapatok rosterein, bármikor szabadon vihetik.

Vittük tehát mi is Chas Henry-t a Philadelphia Eagles-től. A másodéves punter a Flordia egyeteméről került az NFL-be, és a 2011-es szezont 42,9 yardos átlaggal zárta, rúgásonként. Henry 19 NFL meccsel a háta mögött, 82 punt kísérletet tudhat magáénak 44 yardos átlaggal. A Bucs korábbi puntere Michael Koenen ettől függetlenül marad a csapatnál és alá is írt egy 2016-ig szóló szerződést. Összehasonlítás képpen, Koenen 2012-ben 45,3 yardos átlaggal végzett rúgásonként. és 22-6 arányban lövi a lasztit a 20 yardos vonalon belülre. Koenen aki a csapat kirúgásait is végzi, az első helyen végzett tavaly a ligában 58 touchbackel (Az ellenfél end zone-jába rúgja a labdát, és az ellenfél a 20 yardos vonalról kezd).

Igazság szerint egyáltalán nem szokatlan dolog az NFL-ben, hogy az edzőtáborozás előtt, több punter, kicker gyűlik össze a rosterben, de nem hinném, hogy Henry ki tudná túrni ez időszak alatt Koenent a kezdő pozíciójából. Bár Henry a maga pozíciójában még az egyetemi időszak alatt rengeteg rekordot felállított, míg végül a drafton nem kelt el, és így került az Eagles csapatába le nem draftolt szabad ügynökként, még 2011-ben.

Ez az igazolás kicsit akkor is furcsa a Buccaneers részéről, hisz az NFL talán egyik legjobb punterét tudhatjuk magunkénak, azonban a jó öreg Greg Schiano már korábban is elmondta, hogy szeretne versenyhelyzeteket teremteni az edzőtáborozás időszakára, így tehát valószínűleg ez a lépés is ennek tudható be. Bár személy szerint nem értem, miért a jó teljesítményt nyújtó játékosokat "versenyeztetjük", míg "egyesek" kis tigrissel, Jackson parókában fotózásokon bohóckodnak, egy nem túl acélos szezon után.

Michael Koenen minden létező statisztikában felülmúlja Henry-t, aki még pályafutása alatt egyetlen kirúgást sem végzett el nem mellékesen. Ezen felül Koenen szerződése évi 3,25 millió dollárba kerül a Bucs-nak, egészen még 2016-ig. Szóval ha valamit most nem értek meg, akkor az ez az igazolás.

bucsbejegyzesbanner.jpg

Forrás:

Bucs Blog

buccaneers.blog.nepsport.hu