Demar Dotson szerződését három évvel meghosszabbította a Bucs

A Tampa Bay Buccaneers aláírt egy három éves 4,500,000 dollárról szóló szerződést a tackle Demar Dotson-nal. Bár Dotson még nem szabadügynök, szerződése csak a 2013-as szezon után járt volna le, a csapat úgy döntött meghosszabbítja azt a kiváló teljesítményt nyújtó, fiatal falemberrel.

A jövő évi fizetése jelenlegi szerződése szerint 2 millió dollár. A három éves hosszabbítás értelmében pedig 2014-ben 1,250 millió dollárt kap. 2015-ben 1,5 milliót és 2016-ban 1,750 milliót. A jövő évi összeg egy 1 millió dolláros garantált bérről, és egy 1 millió dolláros aláírási bónuszról szól, azt azonban nem tudni, hogy a három éves hosszabbításban mely összegek a garantáltak. Ismervén a Bucs vezetőségét valószínűleg már 2013-ban és 2014-ben megkapja azokat.

Dotson még 2009-ben került az NFL-be. Ekkor csapott le rá a Bucs mint le nem draftolt szabadügynökre. A tavalyi évben pedig kezdőnek harcolta fel magát az ötödik profi évét taposó játékos. A sérülések súlytotta támadófal remek hasznát látta Dotsonnak, aki rengeteget fejlődött az évek során. Korábban már ejtettünk róla pár szót, hogy szerződését érdemes lenne esetleg meghosszabbítani, amíg nem kér Carl Nicks-hez hasonló horribilis összegeket, lám a csapat vezetősége is így látta. Dotson remekül fedezte Freeman passzait a tavalyi évben, azonban futás blokkolás tekintetében van még mit javulnia a szakértők szerint. Ebben a játékosban rengeteg potenciál van, és remek jobb oldali kezdő tackle válhat belőle, másfél milliókért megszerezni egy évre pedig remek döntés volt.

2016-ig úgymond a csapat bebiztosította ezt a pozíciót, még akkor is ha a fiatal Dotson nem jut annyi lehetőséghez mint kezdő, a következő szezonban. Lassacskán azonban el kell kezdeni gondolkozni hasonló fiatal tehetségek felkutatásán és megtartásán, hisz a másik oldalon ott van a veterán Donald Penn, aki ugyan talán az egyik legmegbízhatóbb játékosa ennek a csapatnak, és egész karrierje során nagyon kevés mérkőzést hagyott ki. (Sőt úgy tudom egyet sem.) Azonban Penn idén már betölti a harmincadik életévét és szerződése lejár 2015-ben.

bucsbejegyzesbanner.jpg

Forrás:

Bucs Blog

buccaneers.blog.nepsport.hu