Hasznos pickek lehetnek - 1. rész

Számos első körös potenciállal rendelkező játékost bemutattam az elmúlt hetek, hónapok során, a draft azonban 7 körből áll, így mindenképp érdemes a második vagy harmadik napon kiválasztásra kerül játékosok közül is szemezgetni. Most ez következik, minden részben három olyan játékost mutatok be, akiknek nagy jövőjük lehet akár az NFL-ben is.

Rontez Miles, FS

A safety a mindössze Div II, vagyis a harmadosztályban vitézkedő California (PA) játékosa volt, képességei alapján ennél sokkal többre hivatott. Leginkább a futójáték ellen játszik jól, de a passzjáték ellen sincs elveszve, hiszen utolsó két évében 9 interceptiont gyűjtött össze. Legfőbb erőssége azonban, hogy nem fél az ütközéstől, keresi a kontaktot, az ellenfél játékosain pedig képes nagyot ütni. Története azonban korántsem egy tündérmese, hosszú út vezetett a draftig.

Édesapja születésekor elhagyta őket, édesanyja pedig drogfüggő volt. Számos kiváló csapat szerette volna a soraiban tudni, ő azonban nem ez alapján választott, hanem követte féltestvérét a Kent State-re, akit később kizárták a programból, mivel (hamisan) marihuana birtoklással és jogosítvány nélküli vezetéssel gyanúsították. Szolidaritásból így Rontez is otthagyta az iskolát. Ezt követően egy év community college és raktári meló következett, majd jöhetett a harmadosztály. Senior éve sem telt el sajnos eseménytelenül, hiszen testvére ismét bajba keveredett és egy bár előtt önvédelemből elkövetett gyilkosság miatt lecsukták. Ezen körülményeket figyelembe véve Miles mindent meg fog tenni, hogy az NFL-ben is megragadjon. Képességei megvannak és olyan játékossá válhat, akitől nemcsak az ellenfél, de még a saját csapat játékosai is félni fognak.

Miguel Maysonet, RB

Egy újabb hátsó körös prospect következik, aki azonban a draft (egyik) legnagyobb sleepere lehet. A másodosztályú Stony Brook egyetemről jön Maysonet. Újoncként a Hofstra egyetemen kezdett, iskolája futballprogramja azonban megszűnt. Puerto rico-i származású (na, ki származik onnan csapatunkból?:)). 2012-ben a Walter Payton díj (az FCS "Heisman-je") második helyezettje lett. Utolsó 3 évében majdnem 5000 yardot és 48 TD-t futott. Nagy tapasztalattal rendelkezik, több rendszerben is helyt állt, statisztikái pedig kimagaslóak. Nagy előnye, hogy egy mérkőzést sem hagyott ki az elmúlt három évben, pedig igencsak bevállalós játékossal állunk szemben.

Az ő gyerekkora sem volt egyszerű, hiszen édesanyjával és két testvérével élt Long Island keleti oldalán. Gyerekkorában például nem tudott csatlakozni a barátaihoz a futballcsapatba, mivel nem tudták azt megfizetni. Miguel azonban mindig elszánt maradt és sohasem panaszkodott sorsára. A felmérőkön elért számai nem is rosszak, de nem is kiemelkedőek, azt mutatják, hogy magasabb szinten is megállná a helyét. Úgy érzem egy hetedik kört mindenképp megérne Maysonet, de UDFA játékosként is biztosan lehetőséget kapna valamelyik alakulattól ahol bizonyíthatná rátermettségét.

Quanterus Smith, DE

Nem a legfényesebben alakult a játékos utolsó éve, hiszen hiába vezette 10 mérkőzés után 12,5 sackkel a ligát, ezt követően ACL szakadást szenvedett, ami azt jelentette, hogy a combine-on sem tudott részt venni. Ennek ellenére kiváló játékossal van dolgunk, aki például 3 sacket szerzett az Alabama ellen. Az ellen a csapat ellen, amelynek a támadófalát alkotja többek között Chance Warmack, Barrett Jones és D.J. Fluker is. Kiváló képességekkel rendelkezik, a mérete is megvan hozzá hogy 4-3-as DE vagy 3-4-es OLB legyen.

Alapesetben kb. 2-3. körös prospectként tartanák számon, így azonban örülhet ha a 7-dik körben kiválasztják. Úgy gondolom ennek mindenképp lenne értelme, hiszen ez nem is jelentene nagy kockázatot, de magában hordozza a lehetőséget, hogy egy kiváló játékost draftoljon a csapat. Már csak azért is minden adott a sikerre, hiszen a Western Kentucky játékosa volt, a konferencia pedig több jó pass rushert is adott az NFL-nek, gondoljunk csak DeMarcus Ware-re vagy korábbi játékosunkra, Osi Umenyiorára.

bejegyzesgiantsbanner.jpg

Forrás:

Magyar New York Giants Blog

giantsfootball.blog.hu