Hasznos pickek lehetnek - 2. rész

Újabb résszel bővül az április végi draftra "felkészítő" sorozat, ezúttal három további játékos kerül bemutatásra.

A.J. Klein, ILB

Évek óta linebacker problémákkal küszködünk és igaz hogy a Super Bowl idényre összeállt ez a csapatrész is, de 2012-ben ismét előjöttek a hiányosságok. Chase Blackburn távozott, Dan Connor leigazolása kissé korai volt, mert akkor még messze volt április 1, Herzlich még nem bizonyított...Bizony elfér ide az ember. Úgy gondolom, hogy az első körök valamelyikében ismét elmarad a várt LB húzás, de a draft késői szakaszában lehet rá esély. Egyik jelöltem erre A.J. Klein. Az Iowa State játékosa 3 éven át volt húzóember csapatában, sophomore idényétől kezdve végig 100 szerelés felett zárt.

Hogy ezen kívül miért is tartom nagyra? A pályán kívül az iskolapadban is helyt állt (kineziológia és fizikoterápia szakon szerzett diplomát) és igaz a pályán a futball IQ fontosabb, de a magasabb intelligenciája miatt talán könnyebben tud majd boldogulni a profik között is. Született vezéregyéniség, képes felrázni a csapattársait. Ha valamiből, akkor ebből hiányt szenved csapatunk védelme. Ugyan emberfogásban igencsak gyengén szerepelt az egyetemen és nem elég fordulékony, de ennek ellenére megvan az esélye, hogy mindhárom downnál a pályán legyen.

Brennan Williams, OT

Az offensive tackle pozíciója szintén nagy need, ahová érzésem szerint felesleges húzni projekt játékost. James Brewert két éve építjük és mellé draftoltuk Brandon Mosley-t is, a kezdő szerepet pedig valószínűleg továbbra is David Diehl kapja meg. Azért természetesen a tackle-k között is találunk ígéretes embereket, ilyen például Brennan Williams, aki kissé háttérbe került a North Carolina falában. Mindenki Giovani Bernard kiváló évéről és Jonathan Cooper játékáról beszélt, de ez nemcsak kettejük érdeme volt, hanem Williams is sokat tett hozzá az egyébként kiváló futó teljesítményéhez.

Egy magas és atletikus játékosról van szó, aki azonban nem elég mozgékony ahhoz, hogy a vakoldalra kerülhessen, de ez számunkra nem is lenne probléma. Hosszú karokkal rendelkezik, így képes magától távol tartani a védőt. A legjobb defensive endek ellen időnként bajba került a college-ben, de képes volt valamelyest javulni is. Kleinhez hasonlóan őt is a 4-5. kör környékére rangsorolják és ilyen tehetséggel a draft ezen szakaszában kiváló értéket képviselhet.

B.W. Webb, CB

Kis suliból, a William & Mary-ből érkezik az NFL-be, ez azonban nem jelenthet problémát, hiszen több kisebb iskolából érkező cornerbackből is kiváló profi lett. Már első évében megmutatta kivételes képességeit és rendkívüli labdaérzékét, mikor 8 interceptiont gyűjtött össze, hármat az FBS-ben szereplő Virginia Tech ellen (Wilson és Hosley korábbi alakulata)! Ezt követően kissé visszaestek a számai, de ez nem is csoda. A labdával is veszélyes tud lenni, returner feladatokat is ellátott egyetemi pályafutása alatt. A zónázás kiválóan megy neki, tavaly pedig láthattuk, hogy az ilyen szituációknál Webster és Rolle nem nagyon értette meg egymást...

Méretei nem túl meggyőzőek és néhány kiló izmot magára kell majd pakolnia a profik között, de nickelbacknek ideális lehet. Jöhetne a kérdés, hogy igen ám de erre ott van Jayron Hosley, ő azonban sokszor megszenvedett ezzel a szereppel, az oldalvonal mellett jobban szerepelt. Úgy indulunk neki az idénynek, hogy Webster szinte biztosan jobb lesz tavalyhoz képest, Amukamara pedig nagyot robbanthat végre. Aaron Ross egy éves jacksonville-i "nyaralása" után visszatért, Terrell Thomas pedig a harmadik ACL szakadás után próbál meg egészséges maradni (igaz lehet safety lesz belőle). Az előbb emlegetett Hosley is jól mozgott újoncként, így a tehetség megvan a cornerbackek között, de sajnos a sérülékenység is. Sorozatban két idényben tizedelődött meg az egység a különböző nyavalyák következtében, idén végre megszakadhatna ez a rossz sorozat. Egy új ember mindig jól jön ide és Webb kiváló erősítést jelenthetne.

bejegyzesgiantsbanner.jpg

Forrás:

Magyar New York Giants Blog

giantsfootball.blog.hu