Draft 2/49: Johnathan Hankins DT, Giants

A második napon az első választásunkkal a védőfalat erősítettük meg egy erőteljes defensive tackle, Johnathan Hankins személyével.

A játékos 1992-ben született a Michigan állambeli Dearborn Heights-ben. Első középiskolás évében guard pozícióban játszott, majd iskolát váltott, ahol a védőfal közepébe került. Az egyetemre három csillagos prospectként érkezett. A Michigan State-től nem jött ajánlat, így végül az Ohio State-en kötött ki, visszautasítva például az Alabama, Florida és az Oklahoma egyetemét. A játékos 6'3" magasra és 320 lb tömegűre nőtt meg.

Az egyetemen 3 évet húzott le és végül az NFL-t választotta a senior év helyett. Ezt nyugodt szívvel megtehette, hiszen az 1. kör végére és a 2. elejére rangsorolták. Statisztikáiban nem ő lett a legjobb játékos. Freshman évében kapott némi lehetőséget és 16 szerelésig valamint 1 sackig jutott. Számai alapján a második éve lett a legjobb, hiszen 66 szereléséből 10-t a LOS mögött ejtett meg. 2012-ben 55 tackle-t (4 TFL) és 1 sacket csinált.

Nagy termetű, széles játékosról van szó, akinek ez a "természetes" testalkata. Remek lábai vannak ahhoz, hogy az első lépések után jó pozícióba kerüljön és megcsinálja a szerelést a backfielden. Kiválóan állítja meg a futást, jó ösztönökkel rendelkezik. Képes használni karjait, hogy elkerülje a blokkokat, a fal külső részén is remekül érzi magát. Kezével meg tudja ragadni az ellenfelet és megcsinálni a szerelést. DE és DT pozícióban is játszott, sőt special teamerként is hasznos volt, hiszen egy blokkolt mezőnygól is a nevéhez fűződik. Utolsó két évében végig kezdett és nagy szenvedélyt mutatott a játék irányába.

Hátránya, hogy túlságosan is felsőtestének erejére alapoz, a profik között többet kell majd használnia a kezeit. Nem mindig játszott okosan és egy-két felesleges büntetést is begyűjtött. Állóképességével problémái lehetnek. Junior évére 15 fontot leadott, az NFL-ben még jobban figyelnie kell majd tömegére.

Összességében jó picknek tartom, 1. körös tehetségről van szó. Érkezésével alaposan megerősítettük a védőfalat, hiszen Cullen Jenkins és Mike Patterson érkezett az Eagles-től. Jenkins lehet az egyik kezdő játékos Linval Joseph mellett, Hankins pedig remélhetőleg be tud épülni majd a rotációba. Visszatért Shaun Rogers is, akinek így alaposan meg kell majd küzdenie a rosterre kerülésért. Ne feledjük el Markus Kuhnt sem, aki ugyan ACL szakadásból tér vissza, de előtte voltak biztató pillanatai. Marvin Austinnak ellenben valószínűleg meszeltek. Ha valakinek nem tetszett az első választásunk, akkor minden bizonnyal ezzel a pickkel már ő is elégedett lesz!

bejegyzesgiantsbanner.jpg

Forrás:

Magyar New York Giants Blog

giantsfootball.blog.hu