2 éves az NFL Hungary

Két éve került feltöltésre az első blogbejegyzés. Két év alatt 3607 bejegyzés született. Az NFL Hungary indulásakor a Lockout miatt még az sem volt biztos, hogy a blog első évében láthatunk-e NFL mérkőzést, de szerencsére minden jól alakult és elkezdődhetett a szezon.

A tavalyi szezon sem múlt el problémamentesen hiszen egy éve a játékvezetők sztrájkoltak, de egy emlékezetes harmadik fordulót követően viszont minden visszatérhetett a régi kerékvágásba. Ez a blog első offseasonja amikor a sportág egyik szereplője sem sztrájkol. Első szezonban a New York Giants, míg tavaly a Baltimore Ravens Super Bowl győzelemig vezető szezonját követhettük figyelemmel. De az utóbbi két év mégsem csak emiatt lesz emlékezetes a sportág szurkolói számára.

Rengeteg rekorddöntést és emlékezetes pillanatot láthattunk. Végleg szögre akasztotta sisakját a legendás Brett Favre, Ladainian Tomlinson, Ray Lewis és Brian Urlacher. Drew Brees megdöntötte Dan Marino megdönthetetlennek hitt rekordját. Rob Gronkowski megdöntötte a tight end rekordot. Calvin Johnson megdöntötte Jerry Rice legtöbb elkapott yard rekordját.

Adrian Peterson keresztszalag szakadásából felépülve emberfeletti produkcióval rukkolt elő a tavalyi évben és mindössze 9 yard hiányzott egy újabb rekorddöntéshez. Megtörtént az elképzelhetetlen és csapatot váltott Peyton Manning. Két éve megismerhettünk két roppant tehetséges védőjátékost J.J. Watt és Aldon Smith személyében akik második évükben majdnem megdöntötték a sackrekordot.

Az 1/1-es Cam Newton szenzációsan mutatkozott be két éve és a tavalyi két top irányító is megmutatta, hogy csapatuk hosszútávon építhet rájuk. Andrew Luck és Robert Griffin III még sokáig fog szerepelni a ligában. De nem szabad megfeledkezni például Von Miller-ről, A.J. Green-ről, Julio Jones-ról, Andy Dalton-ról, Trent Richardson-ról, Doug Martin-ról, Russell Wilson-ról vagy Alfred Morris-ról sem. De rajtuk kívül is rengeteg tehetséges játékos kezdte meg profi pályafutását az utolsó két évben.

Reménykedünk benne, hogy még sok jó szezonban lehet részünk. Minden szezon csak annyira legyen jó mint amennyire az utóbbi kettő volt.

Köszönet mindenkinek a megtisztelő figyelemért.

Címkék: alapszakasz