Myron Lewis? Miért?

Érdekes témát boncolgatott nemrégiben a Pewter Report weboldala. Kissé nagyító alá vették Myron Lewis cornerback munkásságát, és megpróbálták megérteni, hogy vajon mi a túrót keres még mindig a játékos ebben a csapatban?

Ha szóba kerül Myron Lewis a legtöbb Bucs szurkoló vagy azt sem tudja kiről van szó, vagy kissé zavarodottan pislog, esetleg felháborodik a név hallatán. Ennek az oka pedig nem más, mint hogy 2010-ben egy haramdik körös picket áldoztunk rá a drafton, a pályán pedig Lewis megmutatta, hogy az ég adta egy világon szinte semmihez sem ért. Tavaly a speciális egységben játszott, és bár nyolc mérkőzést kihagyott így is a játékok 17%-nál volt jelen a pályán. De persze még ez sem magyarázat arra, hogy a semmilyen hozzá fűzött reményt be nem váltott játékos mit keres még mindig a Bucs rosterén, főleg úgy, hogy idén rengeteg jónak mondható cornerbackkel gazdagodtunk akár már csak le nem draftolt szabadügynök szinten is.

A válasz pedig egyszerű: A Bucs még mindig reménykedik abban, hogy a defensive back-ek új edzője segíthet Lewis-nak megtalálni a magában iszonyatosan mélyen rejtőző potenciált. Lewis tavalyi teljesítményét, a rossz edzői munkával magyarázzák. Persze most, hogy távozott Ron Cooper kap aztán hideget, meleget, és mindent a nyakába lehet varrni. Cooper a rossz nyelvek szerint, egy nagyon csendes edző volt, és teljes hiányát mutatta mindenféle magabiztosságnak a játékosok irányában. A meccsnapokon pedig szó szerint állt a pálya szélén mint egy kuka. Semmilyen instrukcióval nem látta el a másodlagos játékosait, pedig volt aztán ott hiba szép számmal. A tavalyi rossz teljesítmény immáron tehát teljes egészében az ő nyakába van téve, ami a secondary-t illeti.

Cooper szűrét a Bucs vezetősége rakta ki. A defensive back-ek új edzője viszont itt van, ő pedig nem más, mint Tony Oden. Nem kevés NFL tapasztalattal érkezett, többek közt járt a New Orleans, és a Jacksonville csapatainál is. A Tampa Bay pedig ad neki egy esélyt, hogy kiaknázza Myron Lewis rejtett képességeit.

Ha vetünk egy pillantást Lewis-ra. Bizony pont úgy néz ki, ahogy egy cornerback-nek ki kell néznie! 188 centi magas, 92 kiló. Na pont ezeket nevezzük kiváló fizikális adottságoknak. A műszaki adatokat tovább tetézve, "szárnyfesztávolsága" pedig baromi nagy. Mondhatni hosszúak a karjai. Ez szintén remek ha egy cornerback-ről beszélünk. Tetézzük még ezt a megfelelő sebességgel. És máris elérkeztünk az okhoz, amiért a Buccaneers kiválasztotta őt a 2010-es draft harmadik körében.

Aztán Lewis szépen kisétált a pályára, és megmutatta, hogy teljesen híján van a nyugalomnak, higgadt, tiszta gondolkodásnak, és mindenféle technikai tudásnak. Játéka a szó szoros értelmében borzalmas!

Mégis megtartotta a csapat. Megtartotta persze, hisz nem kell neki adni roster bónuszt, és alapfizetése is csekélyke 630,000 dollár. Mely NFL viszonylatban azért nem olyan vészes. A szezon ezen a pontján pedig elküldeni, már tényleg teljesen felesleges lenne. Az is igaz mondjuk, hogy hozzáadhattunk volna akár helyette még pár le nem draftolt szabadügynököt a rosterhez, de a Buccaneers edzői még mindig bíznak benne, hogy Tony Oden több éves tapasztalata képes valamiféle technikai tudással ellátni, a remek fizikai adottságokkal rendelkező cornert.

bucsbejegyzesbanner.jpg

Forrás:

Bucs Blog

buccaneers.blog.nepsport.hu