Seahawks bemutató - Védelem

Az első (QB, RB, FB) és második rész (WR, TE, OL) után, íme a folytatás. Ebben a posztban a játék "másik oldalára", a védelemre kerül át a reflektorfény. Az előző szezonban (főleg az első pár hétben) itt lehetett kevesebb panaszunk, de lássuk, hogy mire számíthatunk idén. Milyenek a kilátások a hamarosan induló szezonra…

Íme, a tavalyi, alapszakaszbeli statisztikák:
Seattle Seahawks passz elleni védelem, 2012
3250 yard // 203.1 yard meccsenként // 15 kapott TD // 18 INT / 36 Sack

Seattle Seahawks futás elleni védelem, 2012
1649 yard // 103.1 yard meccsenként // 8 kapott TD

Az előző szezonbeli, ligaelső, 15.3 meccsenkénti kapott pontátlag és a passz elleni védekezésünk elég meggyőző volt, még úgy is, hogy volt eltiltás és az irányító siettetése sem ment a legjobban. Ez utóbbit az offseason elején igyekeztünk is megoldani Cliff Avril, Michael Bennett és Tony McDaniel megszerzésével. Emellett a slotba érkezett „Marcus Trufant helyére” Antoine Winfield, ami szintén erősítés. A secondaryre amúgy sem lehetett panasz, nem is kívánhatnánk jobbat. A Sherman, Browner CB páros és az Earl Thomas, Kam Chancellor safety duó a liga (egyik) legjobb egységét alkotja.

Így a passzok elleni védekezés szerintem meg is van oldva.  Még úgy is, hogy Clemons valószínűleg nem épül fel a szezon kezdetére. Összehasonlításként Adrian Peterson hasonló sérülésből 9 hónap alatt tért vissza sikeresen, ez alapján reális esetben leghamarabb november környékén várható Clem, de reméljük a legjobbakat! Irvin pedig 4 meccses eltiltással kezdi az új idényt.

Talán a futás elleni védekezésben volt némileg hiányosságunk az elmúlt évben, ennek orvoslásaként itt is történt jócskán változás. A védőfalból távozó DT-k /Alan Branch (Buffalo) és Jason Jones (Detroit)/ helyére egyrészt a már korábban említett Tony McDaniel és három idei draft Jordan Hill, Jared Smith és Jesse Williams érkezett Brandon Mebane mellé. Hogy ki fog kezdeni, és kinek mi lesz a feladata az a TC egyik nagy kérdése számomra.  Ha nagyon tippelni kellene, akkor szerintem a Clemons, Bryant, Mebane, Avril, Bennett, Jordan Hill csapat lesz biztosan „Dline rosteren”.

A Linebacker posztot az előző szezonban a Bobby Wagner, K.J. Wright, Leroy Hill trió egész jól megoldotta, idén Hill pótlása és a megfelelő cserék megtalálása a feladat. Az az alternatíva sem kizárt, hogy Bruce Irvin kerül Hill helyére, de többek közt ott van még a tavaly sikeresen beugró Malcolm Smith is. Erre a kérdésre is a TC alatt várhatjuk a választ.

Összességében pozitívan értékelhetjük az offseasont, minőségi emberek érkeztek a csapatba a védelem minden részébe. Az alap, kezdő embereken kívül azért bőven lesz megválaszolandó kérdés. Például, hogy CB poszton a Richard Sherman, Brandon Browner, Antoine Winfield trió mellé ki kerül a Jeremy Lane, Walter Thurmond, Tharold Simon, Byron Maxwell, DeShawn Shead, Will Blackmon, Ron Parker csapatból. Néhány másik csapat jól meglenne a cseréinkből…Folytatás következik a negyedik résszel...

bejegyzesseahawksbanner.jpg

Forrás:

Seattle Seahawks Hungary

Címkék: seattleseahawks