A New York Jets ismét szerződtette az utóbbi évek legnagyobb Draft bustját

A New York Jets újra aláírt korábbi játékosával az offensive tackle Jason Smith-el. A 2009-es Draft top pickje pályafutását a St. Louis Rams csapatánál kezdte de a Jets-en kívül azóta a New Orleans csapatát is megjárta. A Jets-nél új offensive koordinátor és offensive line edző dolgozik és van rá esély, hogy sikerül majd második Jets-es korszaka.

Smith-t a 2009-es Draft első körének második helyén választotta ki a Rams és az utóbbi évtized egyik legnagyobb melléfogásának bizonyult. A Baylor Egyetem egykori játékosa újonc idényében elszenvedett egy nagyon komoly agyrázkódást ami komolyan befolyásolhatta a karrierjét.

Beilleszkedését még az is nehezítette, hogy főleg jobb tackle poszton szerepeltették pedig az eredeti posztja bal tackle volt és ezen a poszton is választották ki a Draft-on. Első szezonjában 8, másodikon 15 a harmadikon pedig már csak 6 mérkőzésen szerepelt.

Tavaly nyáron a Rams eltradelte Smith-t a New York Jets-el. Smith-ért cserébe a szintén offensive tackle Wayne Hunter érkezett St. Louisba. A tavalyi szezonban az összes alapszakasz mérkőzésen pályára lépett, de egyetlen mérkőzésen sem volt kezdő. A Jets idén februárban elküldte Smith-t.

Smith karrierjében idén áprilisban újabb fordulat állt be hiszen egyéves szerződés írt alá a New Orleans Saints csapatával. Saints-es pályafutása viszont igen rövidre sikeredett mert az edzőtábor és két előszezon mérkőzést követően szerdán megváltak tőle.

(nfl.com, msn.foxsports.com)