Toby Gerhart az Indianapolis-é lesz

Talán csak egy spekuláció, de lehet igazságtartalma. Még az idén meglepetés érhet minket futó poszton, pláne ha ez bekövetkezik. A Minnesota Vikings második számú futója Toby Gerhart utolsó szerződéses idényét tölti itt csapatunknál. 2010-ben a második körben, összesítésben az 51. helyen lett kiválasztva a Stanford egykori RB-je.

Toby Gerhart ígéretes futóként érkezett csapatunkhoz, de Adrian Peterson mögött esélye sincs bekerülni a kezdőbe. Gerhart nagyon jó futó volt az egyetemi évei alatt, 2009-ben gyakorlatilag minden megnyert amit egy RB meg tud nyerni, ráadásul ebben az évben megfutotta a szezon legtöbb yardját 1871-et és 28 TD-t is szerzett.

Megnyerte a Doak Walker díjat is, amellyel olyan futók társaságába csatlakozott, mint LaDainian Tomlinson, Darren McFadden, Reggie Bush vagy Trent Richardson.

Gerhart annak ellenére, hogy kiváló futó nálunk nem kapja meg a megfelelő játékidőt, holott sok csapatnál, akik futó problémával küzd még simán kezdő futó is lehetne.

Egyik ilyen az Indianapolis Colts. Az Indiana-i csapat Vick Ballard-al indult neki a szezonnak, de szerencsétlenségükre az első fordulóban ACL szakadást szenvedett és ezzel hamar véget ért az idénye.

Jim Irsay aki a Colts tulajdonos twitteren közölte, hogy a trade határidő előtt orvosolják a futó problémát csapatuknál. Itt lépünk mi a képbe.

A Vikings csapatánál több, mint valószínű, hogy nem hosszabbítják meg Toby Gerhart szerződését a szezon után, így a trade kézenfekvő lenne, mert így nem úgy távozna, hogy szabadügynök lesz.

Mint már említettük Gerhart más csapatnál kezdő is lehetne, de nálunk erre nem nagy az esélye. Karrierjének jót tenne, ha megkapná a lehetőséget egy másik csapatnál kezdőként is és egyetemi évei teljesítményét az NFL-ben is kamatoztassa. Természetesen a Gerhart nagyon hiányozna nekünk, de a vezetőknek érdemes elgondolkodni a trade-n. 

Akár egy játékost, akár egy draftjogot vagy akár mindkettőt is lehetne kapni a futóért.

Gerhart talán távozna, de karriert építhetne egy másik csapatnál ahol szükség van rá. Nektek mi a véleményetek?

bejegyzesvikingsbanner2.jpg

Forrás:

Minnesota Vikings Hungary

vikingscountry.wordpress.com