Szeptember hónap legjobb játékosai

Az NFL tegnap délután bejelentette szeptember hónap legjobb játékosait. A liga minden hónapban kihirdeti főcsoportonként a legjobb támadó, legjobb védő, legjobb speciális egység és legjobb újonc játékosát. Mint minden lista esetében mindig akadnak fanyalgók akik szóvá teszik, hogy miért nem a kedvencüket választották meg a hónap legjobb játékosává de az egyértelmű, hogy akik felkerülnek a listára azok valóban emlékezetes hónapot zártak az NFL-ben.

Szeptember hónap legjobb AFC támadójátékosán nem kellett sokat gondolkodni, hiszen szenzációs hónapot zárt Peyton Manning a Denver Broncos irányítója. NFL rekordbeállítást jelentő 7 touchdown átadással kezdte a szezont és a négy mérkőzést 16 TD passzal zárta. Manning szerezte eddig a legtöbb passzolt TD-t és a legtöbb passzolt yardot és fontos kiemelni mindezt úgy érte el, hogy egyetlen interception sem passzolt.

Az NFC hónap legjobb támadójátékosa a New Orleans Saints tight endje Jimmy Graham lett. A díj Graham esetében sem került rossz helyre hiszen a ligában Julio Jones (aki elkapó) mögött a legtöbb elkapott yardot szerezte és 6 touchdown elkapással zárta az elmúlt hónapot.

Az AFC legjobb védőjátékosa a Kansas City Chiefs linebackere Justin Houston lett. A Chiefs Andy Reid érkezése óta teljesen más képet mutat és a kőkemény védelem vezetésével az összes alapszakasz mérkőzésüket megnyerték. A védelem (egyik) legjobb játékosa 19 tacklet és 7.5 sacket szerzett szeptemberben. Nincs kérdés, sőt ha így folytatja akkor idén megdől a tavaly még csak ostromolt sack rekord.

Az NFC legjobb védőjének a Seattle Seahawks cornerbackjét, Richard Sherman választották. Egy veretlen csapat védelmének egyik vezéralakja és a liga egyik legjobb cornerbackje. Megérdemelte de lehetne mondani még jó pár védőt az NFC-ben akit ugyanúgy a hónap játékosává választhattak volna a szeptemberi teljesítményüket követően.

Az AFC legjobb speciális egység játékosa a Denver Broncos kick returnere Trindon Holliday lett. Holliday karrierje során még nem vesztett mérkőzést szeptemberben és ez a sorozat idén sem szakadt meg. A második játékhéten 81 yardos punt return touchdown szerzett a New York Giants, míg a múlt héten egy 105 yardos kickoff return TD-t a Philadelphia Eagles ellen.

Az NFC legjobb speciális egység játékosává a Minnesota Vikings újoncát, Cordarrelle Patterson-t választották. Az elsőkörös wide receiver 33.8 yardos kickof return átlagával vezeti a ligát és egy 105 yardot kickoff return touchdown is szerepel már a neve mellett.

A hónap legjobb újonc támadójátékosa a Houston Texans wide receivere DeAndre Hopkins lett. Az idei Draft 27. választottja 270 elkapott yarddal 1 touchdown elkapással zárta a múlt hónapot.

A hónap legjobb újonc védőjátékosa a Buffalo Bills linebackere Kiko Alonso lett. A második körös középső linebacker 32 tacklet, 1 sacket, 1 kierőszakolt fumblet és 4 interceptiont szerzett. Az első hónapja után sokan bánhatják, hogy nem választották ki és személy szerint a tavalyi kitűnő újonc Luke Kuechly jut eszembe róla.

Képe: blogs.denverpost.com, arrowheadaddict.com, mnginteractive.com, sportsunbiased.com

Címkék: alapszakasz