Nagyító alatt az Oakland Raiders

A bye week után ismét pályára lép csapatunk, ezúttal az Oakland Raiders lesz az ellenfél. Gyenge mérlegük csalóka lehet, de ha továbbra is a rájátszásról szeretnénk álmodozni, akkor bizony kegyetlenül be kell húzni ezt a mérkőzést.

Irányítójuk a korábban Supplemental draftról megszerzett Terrelle Pryor, aki nemcsak a levegőben, hanem a földön is hasznos yardokat tud hozni. Mi sem bizonyítja ezt jobban, hogy 93 yardos futott touchdownjával rekordot állított be az irányítók között. Ugyanakkor képes arra is, hogy egy teljes félidőre eltűnjön. Csapatunk nem szokta szeretni az ilyen stílusú QB-k játékát, így érdekes lesz majd figyelni, hogy melyik védőnket állítjuk rá.

A Raiders futópárosa a Darren McFadden-Rashad Jennings duóból áll, akik egyelőre átlagos teljesítményt nyújtanak. Előbbi kapott eddig több lehetőséget, de mindössze 3,6 yardos futásonkénti átlagot produkált, ebben a tekintetben Jennings jobb. Védelmünk eddig kiválóan állította meg az ellenfél futóit, így valószínűleg nem ez lesz az Oakland elsődleges fegyvere.

Elkapóik közül Rod Streater és Denarius Moore jelent igazi veszélyt. Eddig 400, illetve 500 elkapott yard felett állnak és képesek a nagy játékra is. Ugyan nincsenek hosszú ideje a ligában, de minden évben 500 yard felett zártak. Ez mindenképp értékessé teszi őket, azonban a többi játékos képtelen felnőni hozzájuk. Mindössze a rookie TE Mychal Rivera produkált eddig említésre érdemes számokat.

A támadófalban többen is valamilyen nyavalyával szenvednek, így nem tudni még kik védhetik Pryort. A hivatalos depth chart a Khalif Barnes-Lucas Nix-Stefen Wisniewski-Mike Brisiel-Tony Pashos ötösből áll. A jobb oldali tackle valószínűleg az újonc Menelik Watson lesz. Korábbi játékosunk Matt McCants is Oaklandben van és úgy tűnik keleten magára talált, hiszen nem nyújt egyelőre rossz teljesítményt új csapatában (a preseasonban nálunk borzalmas volt). Az ő játéka is kérdéses.

Áttérve a védelemre a védőfal legjobbja a DE Lamarr Houston, aki már 4 sacket szerzett. Oda kell figyelni túloldali társára, Jason Hunterre is, míg középen Vance Walker és Pat Sims próbálja betömni a lyukakat.

A linebacker sor egy kiváló játékossal erősödött Kevin Burnett személyében, aki Miamiból tette át a székhelyét. Az MLB Nick Roach szintén új ember és eddigi legproduktívabb idényét futja. Van egy ígéretesnek tűnő rookie is Sio Moore személyében, aki az ellenfél irányítóira is veszélyt jelenthet.

A secondary-t múlt héten szétpasszolta az Eagles, de ennek ellenére ne becsüljük le őket. Az újonc DJ Hayden sérülést szenvedett szerdán, így ő nem léphet pályára, helyettese Phillip Adams lesz. A LB sorhoz hasonlóan a teljes secondary is majdnem teljesen átalakult, egyedül Tyvon Branch volt tavaly is a Raiders keretében. A safety társa a 16 éve a ligában játszó Charles Woodson lett. Az egyik kezdő CB Tracy Porter, a másik pedig Mike Jenkins, akit elkapóink ismerhetnek már Dallas-ból.

A mezőnygólokat a korábbi első körös Sebastian Janikowski próbálja értékesíteni, a puntokat pedig Marquette King rúgja. A visszahordások Jacoby Ford és Phillip Adams feladatai közé tartoznak, inkább előbbi a veszélyesebb játékos e tekintetben, igaz Ford 2011 óta nem szerzett TD-t visszahordásból.

bejegyzesgiantsbanner.jpg

Forrás:

Magyar New York Giants Blog

giantsfootball.blog.hu