Giants special team

Az elmúlt években is akadtak problémák csapatunk speciális egységével, idei teljesítményük azonban minden eddigit alulmúl. Ami hibát el lehet követni, azokat sikerült is játékosainknak. Puntjaink során 4 TD-t szereztek ellenfeleink. Hármat visszahordás, egyet pedig egy rossz snap után. Steve Weatherford felemás szezont fut, Josh Brownnak pedig voltak csúnya elrontott kísérletei. A turnoverek sajnos itt is jelen vannak mind a kickoffok, mind a puntok visszahordása közben. A negatívumokat a számok is megerősítik.

  • A puntok nettó átlagában a 31-dik helyen áll csapatunk 35 yarddal. Tavaly átlagban 39,4 yarddal jöhetett a snap helyétől az ellenfél.
  • 423 punt return yardot értek el eddig ellenfeleink, ez a legtöbb a ligában.
  • A kezdőrúgásokat 27,1 yardos átlaggal hordja vissza az ellenfél, ez a 30-dik legrosszabb teljesítmény.
  • Visszahordásaink sem jobbak, a punt returnök tekintetében 28-dik (6,7 yardos átlag), kickoff returnöknél pedig 26-dik (21,1 yardos átlag) csapatunk.

A ST coordinator Tom Quinn egy hete úgy érezte, hogy csapatrésze összekapta magát. Nos, Weatherfordnak borzalmas napja volt, Jernigan elajándékozott egy labdát, engedtünk két hosszú visszahordást, Randle borzasztó döntéseket hozott. Egyedüli pozitívumként a Damontre Moore blokkolt puntja utáni Cooper Taylor touchdownt lehet megemlíteni. Mit lehet tenni?

Quinn elküldése

Nem látok rá esélyt, szezon közben biztos nem fogjuk eltávolítani állásából, ez nem csapatunkra vall. Ennek ellenére biztosan néhány szurkoló ezt szeretné. Azért illúzióink ne legyenek, ha így folytatja az egység, akkor az offseasonban új edzőt kapnak az élükre.

Weatherford?

Vajon mi történik vele? Az egyik legpozitívabb személyiség az öltözőben, aki remekül bánik a szurkolókkal, így nehéz róla rosszat írni. Első két évében remekelt, idén azonban nem tudja ezt a teljesítményt hozni. Legutóbb három borzasztó puntot láthattunk tőle, amit már Coughlin is megemlített. Ugyanakkor megjegyezte azt is, hogy nincs szükség új punterre, így a bizalom egyelőre töretlen punterünk irányába. Legutóbb Brad Wing járt nálunk workouton, a nagyobb nevű játékosok közül pedig Meskó Zoltán és Chris Kluwe szabad.

Ami Weatherford ellen szólhat, az a nagy fizetése. 5 évre szóló 12,75 millió dolláros szerződése nagynak számít a punterek között, így ha huzamosabb ideig ezt a játékot látjuk tőle, akkor veszélyben lesz az állása. Erre azonban jövő nyárig biztosan nem kerül sor.

Punt coverage

Három TD-t is beszedtünk már punt után és az egyik legszembetűnőbb problémával állunk szembe. Anno Matt Dodge-nál volt probléma, hogy csapattársai nem tudták hova fog érkezni a labda, így pedig sokkal nehezebb elkapni a visszahordó játékost. Idén ilyenre is láthattunk példát, de sajnos akkor sem mindig sikerült "megtalálni" a returnert. Kezdőrúgások után legalább még nem kaptunk touchdownt, de ez nem jelenti azt, hogy itt jól teljesítene a special team.

A legnagyobb probléma, hogy a játékosok nem azt csinálják ami a feladatuk lenne, sokszor a rossz sávban futnak. Kérdés kiket lehet emiatt okolni. Az edzőket? Valamennyire biztosan felelősek. A játékosokat? Minden edzésen gyakorolják ezeket a szituációkat és eddig nem volt ilyen jellegű probléma...A rossz special team azt mutatja, hogy a játékosok nem elég jók az NFL-be, de ilyenről nem lehet szó. DeOssie, Mundy, Paysinger, Herzlich mind olyan ST tagok, akik eddigi pályafutásuk során jól teljesítettek ebben a szerepkörben.

Kickoff return

David Wilson tavaly remekelt, idén azonban sokkal nagyobb szerepet kapott az offense-ben, emiatt pedig kevesebb tudott a visszahordásokkal foglalkozni, közben pedig IR-re került. Jerrel Jernigan átlagos munkát végzett eddig, legutóbbi labdavesztése miatt azonban kegyvesztetté válhat. Túl sok opció nincs, esetleg még Charles James, aki puntokat is visszahordhat.

Punt return

Tavaly jött a "remek" ötlet, hogy mi lenne ha Rueben Randle hordaná vissza a puntokat. Az ötlet onnan jött, hogy ő volt egyedül aki biztonságban el tudta kapni a labdát, visszahordó képességei azonban limitáltak. Néhány hibát elkövetett már idén, de egyelőre ő tűnik a legbiztosabb választásnak. Jayron Hosley sokat bajlódik sérüléssel, ráadásul a labda elkapásával is akadnak problémái.

bejegyzesgiantsbanner.jpg

Forrás:

Magyar New York Giants Blog

giantsfootball.blog.hu