Giants győzelem a csoportrivális Redskins ellen

Hibákkal tarkított mérkőzésen csapatunk felül tudott kerekedni a fővárosiakon, akik remekül kezdték a mérkőzést, később azonban elfogyott a lendületük. Valóban, a Washington játékosai mintha vért ittak volna olyan lendülettel vágtak neki a mérkőzésnek. Az eredmény 14-0-ás Redskins vezetés lett. Persze Manningék sem hagyták magukat, egyetlen drive volt melyben jól működött a futás, azt pedig Andre Brown egy 23 yardos TD-vel zárta. Ezt követően Brandon Myers-nek volt még egy szép 6 pontot érő elkapása. Fordulás után ismét a hazaiaknál volt az előny egy mezőnygól formájában, de az utolsó negyedben Brown futott egy újabb touchdownt és Josh Brown is értékesített egy mezőnygólt. A végjátékban a Redskins pedig már nem tudott fordítani.

A futójáték sajnos csak abban az egy drive-ban működött, azon kívül mind Brownt mind Hillis-t megfogták a védők. Utóbbi egyébként kaphatott volna kicsivel több lehetőséget, bár félő, hogy vele sem jutottunk volna előrébb. Várható volt, hogy Brown nem fog minden mérkőzésen 100 yard körül termelni, azonban a Cowboys elleni mérkőzéshez képest komoly csalódás volt a futójáték. Rendben, alaposan szétesett a dallas-i védelem, de azért a hajnali teljesítménynél többet kell nyújtani.

A passzjátékra ellenben nem lehetett panasz. Manning kiváló pontossággal passzolt, igaz volt egy interception is. A labdát kicsit magasan dobta meg, az elkapó még bele tudott érni ami Meriweather kezében landolt. Persze magas volt a labda, de azért nem törvényszerű, hogy annak szinte minden esetben az ellenfélnél kell kikötnie. Ezen kívül más probléma nem volt irányítónkkal, talán idei legjobb teljesítményét nyújtotta. Igaz ez úgy is, hogy a támadófal most sem állt a helyzet magaslatán és 3 sacket engedélyeztek. Leginkább Will Beatty lógott ki lefelé, akiből számos alkalommal hülyét csinált Brian Orakpo.

Áttérve a védelemre, egy újabb futót sikerült kikapcsolni a játékból, ezúttal Alfred Morris szenvedett szinte a teljes mérkőzésen át. Ugyan RGIII az első félidőben remekül vitte a labdát, de szünet után nem sok esélye maradt. Jon Beason nem először nyújtott kiemelkedő teljesítményt, 17-szer szerelte az ellenfelet. Nagyban járult hozzá a mérkőzés végkimeneteléhez a futás elleni védelem remeklése.

A passzvédekezés ellenben alaposan döcögött, az első félidőben Griffin mindössze egy átadást hibázott el...Védőink sokszor az elkapók közelében sem voltak, sokkal jobb teljesítmény kell ennél. Igaz azt is hozzá kell tenni, hogy Corey Webster után Trumaine McBride is kidőlt, így Jayron Hosley ugrott be. Nem volt rá panasz, de alulméretezettsége miatt hosszútávon maximum a slot elkapók őrzését lehet rábízni. Beason mellett a másik sztár Justin Tuck volt, aki 4 sacket szorgoskodott össze. A futás ellen idén eddig is remekelt, hajnalban azonban nagyot lépett előre a sackek számában is, hiszen 2,5-nél járt...

A mérkőzés képe alapján nem véletlenül tart itt mindkét csapat, számos hibát láthattunk. A játékvezetők sem mindig voltak a helyzet magaslatán, az utolsó Redskins drive-nál például óriásit hibáztak. Az egyik elkapásnál a játékos közel volt a first downhoz, azonban nem mérték le és azt mutatták, hogy az első kísérlet jön. A következő átadás sikertelen lett, a játékvezetők pedig negyedik kísérletet mutattak. Vélhetően a Washington nem olyan játékot hívott volna harmadikra, mint azt tette elsőre. Azért azt is jegyezzük meg, hogy Will Hill ezután bravúrosan csavarta ki Pierre Garcon kezéből a labdát, ami a mérkőzés végét jelentette. Az ellenfél elkapói egyébként is sokat hibáztak, számos labdát ejtettek el. Azt se feledjük, hogy egy esetleges touchdown esetén is csak döntetlen lett volna az állás, így semmiképp sem ezen az egy bírói hibán múlott a mérkőzés.

bejegyzesgiantsbanner.jpg

Forrás:

Magyar New York Giants Blog

giantsfootball.blog.hu