Jó embert, jó helyre!

A Tampa Bay Buccaneers háza táján megtörtént az új vezetőedző, Lovie Smith bemutatása.

Smith-t a társelnök Bryan Glazer mutatta be az alábbi szavakkal:

” A közönség megérdemli a győztes futballt. Ezért új vezetőedzőt kerestünk, aki tiszteletet parancsoló személyiség, akit a játékosok elfogadnak. Lovie Smith megfelel ezeknek a kritériumoknak. Ahogy beszélnek róla a ligában, egy értékes emberről beszélnek. Nagy tanító, motivátor, nyugodt, egyenletes vezető. Biztosak vagyunk benne, hogy ő a megfelelő ember, a legjobb a csapatunknak.”

Ezután természetesen az új vezetőedző is szót kapott, először is megköszönve a Glazer család bizalmát. Aztán így folytatta:

” Van egy szint, amit az emberek elvárnak tőlünk. Játsszunk könyörtelen, kemény, fizikai játékot, amit eddig nem kapott meg a Raymond James közönsége. Az ellenfelek voltak kemények és nyertek. Nézzünk előre! Itt az idő, hogy ez a csapat a méltó helyére kerüljön! Régi játékosaimmal, Hardy Nickerson-nal, Ronde Barber-rel, Derrick Brooks-szal felvettem a kapcsolatot, gyakoroljanak motivációs nyomást a játékosokra, hogy azok is eljuthassanak oda, ahová ők.”

Mivel Smith világ életében a védelemben volt otthon, természetesen nem hagyhatta ki, hogy a csapat ezen részéről is beszéljen.

” Mi egy 4-3-as csapat vagyunk. Ebből adódik a Tampa 2 és a zónavédekezés is. De azt akarom tudjátok, különösen Darrelle Revis, hogy nem lesz állandóan zónavédekezés. Rendben? Van egy sarkunk egy fizikális cornerback-kel, aki ott mindent megtehet. Ez teszi Revist a legjobb futbalistává ebben a játékban. Nagyon örülök, hogy a  mi kezünk alatt játszik.”

Kérdéses ugyebár az új general manager személye is.

“Erre a kapcsolatra úgy kell tekinteni, mint egy házasságra. Még nincs general manager-ünk. Azonban várom, hogy a tulajdonosok döntsenek és közösen vezessük a csapatot a bajnokságban.”

Aztán volt még itt szó Tedford személyéről, akit az új vezetőedző “irányító guru-nak” tart. Elmondta, hogy minden bizonnyal a támadó szekció erőteljes futójátékra fog majd építeni és Tedfordnak kell majd a kellő egyensúlyt megtalálnia a nagy játékokkal. Mivel régi munkahelyén Chicagoban már befürdött a támadófallal, ki is emelte ezen egység fontosságát, egyszerűen a legfontosabb csapatrésznek nevezte a támadó egységben. És elérkeztünk egy kényes témához. Mi lesz Glennonnal?

” Rendkívül magas, de ami fontosabb, felettébb erős karú játékos. Tavaly nem gyorsult ugyan, de a zsebben jól mozog. Amint megvan a GM személye, azonnal megvizsgáljuk mi lehet a követendő irány.”- nyilatkozta Smith.

Ez is jelzi, hogy itt a döntés még meghozatalra vár. Csakúgy, mint a stáb egyes helyein még. Az új vezetőedző igéri, a hét második felére már szinte teljesen tiszta lesz a kép. És, hogy miért éppen a Bucs? Erre Smith ezt mondta, utalva rá, hogy korábban Tony Dungy ideje alatt már töltött itt egy pár szép évet:

“Hazajöttem!”

Isten hozott itthon, Lovie Smith!

bucsbejegyzesbanner.jpg

Forrás:

Bucs Blog

buccaneershun.wordpress.com