Top 5 szabadügynökök: irányítók és futók

Jöjjenek azok a játékosok, akik csapatot válthatnak tavasszal (igaz egy részük valószínűleg maradni fog jelenlegi egyesületénél). Elsőként jöjjenek a QB-k és a korábban már megemlített RB-k. Kik kerülhet a New York Giants célkeresztjébe?

Irányítók

Need? Egyáltalán nem. Eli Manning személyében megvan a franchise arca és Curtis Painter beégése után valószínűleg Ryan Nassib lesz az egyedüli csere.

1. Michael Vick

Valamelyik QB needes csapat kipróbálhatja. Ugyan Foles kiszorította, de továbbra is képes hasznos yardokat hozni földön és levegőben is. Rövid távra jó megoldás lehet azoknak a franchise.oknak, melyek hozzá hasonló irányítóval képzelik el a jövőt.

2. Josh McCown

Igencsak jól helyettesítette Cutlert, ez elég lehet arra, hogy kapjon még egy évet a ligában. 35 éves lesz már, így minden egyes mérkőzés és dollár ajándék.

3. Josh Freeman

Rá sem építenek már franchise-t, de beugróként egy-egy meccset elcsíphet valahol.

4. Chad Henne

Jobb mint Gabbert.

5. Tim Tebow

Tisztán látszik, hogy nem ő lesz a jövő sztárirányítója, de az is túlzás, hogy a csapatok ennyire kerülik. Még mindig a reflektorfényben van, segítheti az adott csapat népszerűsítését (és mezeladásait). Mentalitása példaértékű, már ezért megérdemli az újabb esélyt.

Néhány további FA: Shaun Hill, Tarvaris Jackson, Matt Flynn, Colt McCoy.

Futók

Need? Igen. David Wilson jövőjét csak megtippelni tudjuk, Andre Brown pedig hosszútávon nem megoldás. A draft első köreiből valószínűleg nem érkezik hozzánk egy újabb running back, egy olyan játékosra azonban szükség lesz, aki megkaphatja a carry-k legalább egyharmadát.

1. Ben Tate

A liga egyik legjobb cserefutójának tartják, aki most esélyt kaphat arra, hogy kitörjön Arian Foster árnyékából.

2. Maurice Jones-Drew

Két éve még elit futónak számított, de a sérülések és az idő kezd kifogni rajta. Igényeitől függ a maradása, ha sok pénzt kér a Jacksonville-től távozni fog. Persze a FA piacon sem ő lesz az aki bankot rabol és egy esetleges csapatváltás a teljesítményét is negatívan befolyásolhatja.

3. Knowshon Moreno

Ötödik évében futott először 1000 yard felett a korábbi első körös választott. Draftolásakor vélhetően többet vártak tőle Denverben és megfizetni sem tudják, így a papírforma alapján csapatot vált Moreno.

4. LeGarrette Blount

Jól mutatkozott be a ligában, de Doug Martin kiszorította a Buccaneers-től. A Patriots-nál kapott újabb lehetőséget, ahol a rájátszásban szétfutotta az Indianapolis-t. Erőteljes játékosról van szó, akit valószínűleg próbál megtartani a New England.

5. Rashad Jennings

Az Oaklandben újjászületett, persze a csapatom futójátékát nem merném rá bízni.

Néhány további FA: Darren McFadden, Ahmad Bradshaw, Donald Brown, James Starks.

bejegyzesgiantsbanner.jpg

Forrás:

Magyar New York Giants Blog

giantsfootball.blog.hu