A Panthers GM-je a két újoncáról

Dave Gettleman ragyogott, amikor az újonc defensive tackle Star Lotulelei és Kawann Short 2013-as teljesítményéről beszélt, akik mindketten PFWA All-Rookie kitüntetést szereztek. Talán az egyik ok, amiért Gettleman annyira izgatott volt, az az, hogy egyik játékos sem nagyzolt, amikor felkérték, hogy értékeljék magukat.

"Jó volt, minden rendben van," mondta Lotulelei, a Carolina 2013-as első körös választása. "Határozottan sokat javultam a tapasztalataimra alapozva a szezon elejétől a végéig. A legtöbb esetben, azt hiszem, minden rendben volt."

Short, a Carolina második körös választása azt mondta:

"Hullámzó teljesítményt nyújtottam. Voltak jó és rossz dolgok. Lehettem volna egy kiemelkedő játékos. Az én szempontból, van pár dolog, amit javítanom kell, ha azt akarom, hogy hosszú ideig maradjak."

Lotulelei mind a 16 alapszakasz mérkőzésen kezdett, és 47 tackle, három sack és 11 QB siettetés a teljesítménye. A masszív defensive tackle azonnal javított a futás elleni védekezésen, így Carolina a 2012-es 14. helyről (110,1 yard mérkőzésenként), 2013-ra a második helyig (86,9) javult az NFL-ben.

Short mind a 16 alapszakasz mérkőzésen játszott a Carolina Panthers négy-emberes defensive tackle-forgásának tagjaként. Short kiválasztása után, Gettleman dicsérte őt, mint a legjobb elérhető belső passz siettető, és bár Short mindössze 1,5 sack-et produkált, a második helyen végzett a csapatban 21 QB siettetéssel.

"Keményen dolgoztak az edzéseken." mondta a veterán defensive tackle Dwan Edwards. "Nagyon büszke vagyok, hogy milyen keményen dolgoztak a srácok, hogy hogyan készültek, és hogyan fejlődtek ezek a játékosok." "Alig várom, hogy lássuk, hogyan javulnak a holtszezonban, és mennyire előrébb leszünk, mint egy egység. Ez félelmetes, hogy milyen jó is lehet." 

A veteránok, mint Edwards segítettek Lotulelei-nek és Short-nak beilleszkedni az NFL-be. Short is ezt mondta:

"Meg kellett tanulni a szakmát."

Charles Johnson és Greg Hardy gyakran vezetett extra film vetítéseket, és Edwards volt a követendő modell a két fiatal defensive tackle számára az edzéseken.

"Újoncként benned van a gondolat - kik azok a srácok, akikkel nehéz lesz? Ki az a srác, aki nem fog tetszeni, a srácok hogy fognak beszélni veled," mondta Short.

"De amikor ideértem, a srácok úgy fogadtak minket (újoncokat), a mint testvérüket.

"Beszélgettem a többi újonccal a többi csapatból... ez a csapat egészen más."

panthers_facebook.jpg

Forrás:

Carolina Panthers Magyar Szurkolói oldal

facebook.com/panthershun és panthershun.gportal.hu

Kép: panthers.com