A tudomány szórakoztató!

Izgalmas hétvégén vagyunk túl, hisz lezajlottak a draft eseményei. Lehet szépen olvasgatni az utózöngéket, a szurkolók elégedett, vagy épp elégedetlen megjegyzéseit. Lehet reménykedni a következő szezonban, vagy épp temetni azt.

A Buccaneers első két körben történő választása jónak, és egyben érdekesnek is mondható. Hisz a keretünkben található Vincent Jacksonnal, és két újdonsült, frissen draftolt játékosunkkal, Mike Evans-szel, valamint Austin Seferian-Jenkins-szel, akár egy kosárlabdacsapat csatársorát is kialakíthatná a Bucs. Tampa Bay Towers néven akár…

Az amerikai foci kedvelői előtt biztos nem ismeretlen az ESPN sportcsatorna, és annak “sport science” nevezetű kis bejátszásai, ahol a nevéből is adódóan tudományos szemszögből közelítik meg a dolgokat, szórakoztató, ám annál haszontalanabb tényekkel örvendeztetnek, és kápráztatnak el minket, szurkolókat. Ezúttal ez a kis tudományos műsor, Mike Evans-szel, és az ő karjainak hosszával foglalkozik, többek között. Megtudhatjuk, hogy álló helyzetből képes bejátszani egy teherautónyi területet. Viszont pár más érdekes tényre is fény derülhet.

Mégpedig, hogy Evans-nek nem hogy hatalmas karjai vannak, de talán a legnagyobb “szárnyfesztávolsággal” rendelkezik az egész ligában. Már magasságát tekintve sem alacsony, ugyanis 196 centi. Az idei játékosbörzén összesen két elkapó bizonyult nála is magasabbnak. Brandon Coleman, és Kelvin Benjamin. Előbbi 198, utóbbi pedig szintén 196 centiméter. Karjait tekintve azonban messze kitűnt elkapótársai közül. Nem, hogy wide receiver nem rendelkezett ilyen hosszú karokkal. De még támadófalemberek is alig-alig.

Sőt mi több, már a tavalyi drafton sem volt olyan játékos, akinek hosszabb lett volna. Mármint a karja. És ha elkezdtek böngészni a korábbi draft ismertetők között, egészen 2009-ig kell visszamenni, hogy találjatok egy játékost, akinek nagyobb van. (Még mindig karja.) Összehasonlításképpen Mike Evans 35 és 1/8-ad inch hosszúsággal rendelkezik. 1 inch egyébként 2,54 centiméter. Míg másik elkapónknak, Vincent Jacksonnak 32 inch hosszú karjai vannak. A draft legmagasabb játékosának 32 és 5/8 inch hosszú, Calvin Johnsonnak pedig 33 és 3/8-ad inch hosszú… a karja.

Ha megnézitek az alábbi kis videót ti is látni fogjátok a szórakoztató tényeket, illetve, hogy mekkora területet is bír bejátszani Mike Evans egymaga álló helyzetből. Ehhez már tényleg nagyon szar irányító kell…

Mike Evans-t méretei, és tehetsége alapján már most az ifjúkori Vincent Jackson-hoz, Josh Gordon-hoz, és Marques Colston-hoz hasonlítják. Ha pedig ez nem lenne elég biztató, újabban már Michael Floyd-hoz is. Igazság szerint, jelen állás alapján egy elkapó sem tud akkora területet bejátszani a pályán az NFL-ben, mint ő. És ez nagyon nagy segítség lesz jövőre Josh McCown-nak, és Mike Glennonnak is.

Igazán izgalmas lesz a 2014-es szezonban a Tampa Bay Dunkaneers csapatát nézni, (mert, hogy gúnyosan már így neveznek minket), ha bővelkedni fog “tornyaink” játéka, az ilyen szituációkban:

bucsbejegyzesbanner_1.jpg

Forrás:

Bucs Blog

buccaneershun.wordpress.com