Ki lesz a Bucs nickelbackje?

Aaron Rodgers, Matthew Stafford, Ben Roethlisberger, Joe Flacco. Ezekkel a passzolgatni szerető irányítókkal mind találkozni fogunk a következő szezonban. Na meg ott van nekünk a csoportban még Matt Ryan és Drew Brees is.  Muszáj ellenük kitalálni valamit.

Persze nem arról van szó, hogy Lovie Smith-t félteném ettől a feladattól , mert hát kinek lehetne okosabb ötlettár a tarsolyában, mint annak, aki a nagy passzjátékok korlátozása miatt életre keltett Tampa 2 védelem egyik kiötlője volt.

A liga az elmúlt időszakban nagyon eltolódott a passzjáték felé a futójáték kárára. Lényegében sok csapat a futójátékot csak a nagy passzjátékok előkészítésére használja. Ha egyáltalán használja. Így aztán a védelmeknek is újból és újból ki kell találni valamit.

Ennek kapcsán ismerjük a nickelback pozíció fogalmát is, amelyről már korábban is tettünk említést. Csak még egyszer, hátha valaki még nem sokat böngészett ilyen jellegű blogokat eddig. Tehát a nickelback voltaképp a harmadik cornerback a pályán, aki lényegében az erős oldali linebacker helyét váltja ki a játékban. Passzjáték ellen képzett, gyors játékosok kellenek ide. Itt, ezen a poszton robbant be jó tíz évvel ezelőtt a Tampa bajnokcsapatában Ronde Barber is.

De, hogy miért hoztuk szóba a pozíciót? Lovie Smith eszköztárában is jócskán ismert ez a védelmi séma és csapatunk fogja is alkalmazni a szezon során. Tavaly Schiano ideje alatt legtöbbször Leonard Johnson látta el ezt a feladatot. Most azonban új név van csapatunkban. Nem más ő, mint a Lovie Smith kezei alatt 2009-2012 között már dolgozó D.J. Moore.

Ő lesz az első számú nickelback a csapatban. Szükség esetén a tábor alkalmával kívül és belül is jó benyomást keltő Danny Gorrer lesz a helyettese. Na és persze Leonard Johnson is feltűnhet itt néha-néha.

Ha már szót ejtettünk a cornerbackjeinkről. Alterraun Verner helye megingathatatlannak tűnik. A másik kezdő pozícióért viszont nagyon komoly csata alakul ki a Johnthan Banks-Mike Jenkins duó kapcsán. Feltűnhet továbbá ezeken a helyeken Rashaan Melvin is.

A nyári szünetet követő júliusi edzőtábor bizonyára meg fog válaszolni minden nyitott kérdést.

bucsbejegyzesbanner_1.jpg

Forrás:

Bucs Blog

buccaneershun.wordpress.com