Kihirdették a Panthers 53 fős keretét

Három draftolatlan újonc, két kései igazolás és két játékos a gyakorló csapatból használta ki a lehetőséget és szerzett helyet a #Panthers 53 fős keretében szombaton.

A wide receiver Brenton Bersin és a linebacker Ben Jacobs a gyakorlat csapat tagja volt az elmúlt évben, akik részt vettek a Panthers rookie minicamp-jén 2013 májusában meghívott próbajátékosként. Hozzájuk csatlakozott két draftolatlan újonc az Ohio State-ről - a wide receiver Philly Brown és a guard Andrew Norwell - valamint egy harmadik játékos, aki szintén nem az NFL Draft-ról került a csapatba. David Foucault az 1. választás volt a 2014-es Canadian Football League draftján.

A running back Fozzy Whittaker - aki az edzőtábor harmadik napján írt alá - és a guard Fernando Velasco - is helyet kapott a roster-en.

Bersin, aki Charlotte-i születésű és a Wofford College-en végzett, részt vett a Panthers edzőtáborában 2012-ben, de nem élte túl az első fordulós keretszűkítést. A csapat visszahívta a rookie minicamp-re 2013-ban, és helyet kapott a gyakorlat csapatban az előző szezonban, mielőtt a játékát egy új szintre emelte az elmúlt hónapban, második volt a Panthers csapatában az előszezon alatt hat elkapással, 116 yarddal és egy touchdown-nal.

Irányítók (3): Cam Newton, Derek Anderson, Joe Webb

Webb lenyűgöző játékát figyelembe véve az egész előszezonban a Panthers igényt tartott rá harmadik irányítóként, még mielőtt Newton borda sérülést szenvedett volna. A Panthers szeretne lehetöséget adni neki, de remélik, hogy nem a szezonnyitón, és nagyon remélik, hogy Newton addigra felépül.

Futók (4): DeAngelo Williams, Jonathan Stewart, Mike Tolbert, Fozzy Whittaker

Amikor Whittaker aláírt az edzőtábor elején, a józan ész azt mondta, hogy a tábor néhány ismétlés után felemészti őt. De Whittaker könyörtelen futóstílusa ellentmondott ennek, és most a keretben van a három nagy játékos mellett, és segít a speciális csapatban is. A draftolatlan újonc Darrin Reaves hasonlóan lehetséges volt, de elvesztette az esélyt egy láb sérülés miatt már az előszezon nyitón.

Elkapók (5): Kelvin Benjamin, Jerricho Cotchery, Jason Avant, Brenton Bersin, Philly Brown

Ha a Panthers megtartotta volna a hat elkapót, Tavarres King lett volna a hatodik, de egyszerűen nem volt hely. Brown legfontosabb szerepe a visszahordó játék - Amiben King nem jeleskedett - és nem mellékesen Brown-nak volt egy 53 yardos elkapása az utolsó előszezon mérkőzésen.

Tight end-ek (4): Greg Olsen, Ed Dickson, Richie Brockel, Brandon Williams

Ez a csoport nagyjából úgy alakult, ahogy az várható volt, helyet kapott az erős előszezont produkáló Dickson - aki csalódást keltett 2013-ban a Baltimore Ravens csapatában. A veterán Mike McNeill nem tudott eleget tenni egy sérülés miatt, és DC Jefferson is csak a sérült tartalékok között kapott helyet.

Támadó falemberek (10): Ryan Kalil, Amini Silatolu, Trai Turner, Byron Bell, Nate Chandler, Garry Williams, Fernando Velasco, Brian Folkerts, Andrew Norwell, David Foucault

A Norwell által mutatott fejlődés a guard Chris Scott vesztét okozta, aki a Panthers tavalyi meccseinek felén kezdő volt. Velasco bizonyította értékét az első naptól kezdve, mint egy lendületes játékos, aki tud játszani guard-ot és center-t is, bár Folkerts ismét elég meggyőző volt ahhoz, hogy megtartsák a Pro Bowl-er center Kalil mögött.

Defensive end-ek (5): Charles Johnson, Greg Hardy, Kony Ealy, Mario Addison, Wes Horton

Mint a tight end-eknél, ebben a csoportban is úgy alakult minden, ahogy várni lehetett. Frank Alexander, aki az egyik legjobb játékos volt az egész edzőtáborban, most nem számít bele az 53 fős keretbe négy meccses eltiltása miatt, amely után a Panthers meghozza döntését.

Defensive tackle-k (4): Star Lotulelei, Kawann Short, Colin Cole, Dwan Edwards

A másik csoport, ahol nem született meglepetés - ami nem meglepő, miután a 2013-as NFL egyik domináns front seven-jének valamennyi jelentős mértékben hozzájáruló tagja visszatért.

Linebacker-ek (6): Luke Kuechly, Thomas Davis, Chase Blackburn, AJ Klein, Jason Williams, Ben Jacobs

Az első négy adott volt, de a döntés Jason Williams, Ben Jacobs és DJ Smith között kemény dió volt. Williams bebizonyította az értékét a speciális csapatban az elmúlt három szezonban. Végül a Panthers hat játékost tartott meg, köztük Jacobs-ot - aki tavaly megmutatta a gyakorló csapatban, hogy mennyit ér - és elengedve Smith-t, aki az Appalachian State-en végzett és sikeres volt más csapatokkal.

Defensive back-ek (9): Thomas Decoud, Roman Harper, Melvin White, Antoine Cason, Charles Godfrey, Colin Jones, Josh Norman, Bene Benwikere, Tre Boston

Sok érdekes döntést kellett meghozni ebben a csoportban. Sérülések bonyolították a döntést, ami miatt megváltak Robert Lester-től - aki jelentős szerepet játszott draftolatlan újoncként 2013-ban a csapatban, de ebben az előszezonban végig szenvedett - és helyet kapott Boston, aki a negyedik körös választás volt 2014-ben, és alig látott edzőpályát ebben az előszezonban. Egy jó előszezon szerzett Norman-nak még egy esélyt, így a Panthers megvált a másik Josh-tól (Thomas).

Speciális játékosok (3): Graham Gano, Brad Nortman, J.J. Jansen

Semmi dráma. A punter Jordan Gay kapott egy lehetőséget Gano rúgófeladatainak elvégzésére az első előszezon meccsen, de nem élte túl az első keretszűkítést.

panthers_facebook.jpg

Forrás:

Carolina Panthers Magyar Szurkolói oldal

facebook.com/panthershun és panthershun.gportal.hu