Stewart edzett; Benjamin, Silatolu nem

A running back Jonathan Stewart újabb lépést tett afelé, hogy az első alkalommal pályára lépjen közel egy hónap után, de egy másik robbanékony támadó fegyver, és egy kulcsfontosságú futás blokkoló elképzelhető, hogy nem játszik.

Stewart teljes edzésmunkát végzett szerdán, először, mióta térdsérülést szenvedett a 3. héten a Pittsburgh ellen és azt mondtaaz edzés után, hogy játszani akar, amikor a Panthers a Green Bay Packers otthonába látogat vasárnap. 

De a vezetőedző Ron Rivera azt mondta, még nem tudja, hogy a wide receiver Kelvin Benjamin képes lesz e játszani, miután agyrázkódást szenvedett a múlt héten a Cincinnati ellen. Rivera szintén nem számít a bal oldali guard Amini Silatolu játékára vádli sérülés miatt, amely miatt kénytelen volt kihagyni a Bengals meccset. 

"Kelvin bejött hétfőn, és volt egy kis fejfájása. Megvizsgálták és azt mondták, hogy van egy enyhe agyrázkódása." mondta Rivera. "Az előírás szerint megyünk tovább. Amini nagyon jó. Meglátjuk. Minden nap más és más, különösen a vádli esetében, de azt mondom, hogy sokkal jobban néz ki, mint azt várni lehetett." 

Stewart biztosan jobban néz ki, és egy azonnali lendületet adhat a futójátéknak.

"Jonathan jól nézett ki. Volt egy jó napja." mondta Rivera. "Meglátjuk, hogy lesz holnap. A legtöbb ismétlésnél ott volt, az összes ismétlést védőfelszerelésben csinálta. Nagyon izgatott voltam, hogy végre a pályán volt, remélhetőleg nem lesz semmi baj holnap, és készen áll az újabb edzésre."

Ha Benjamin, az NFL Offensive Rookie of the Month for September nem tud játszani, a Panthers Brenton Bersin és Philly Brown játékára számít. Bersin-nek legalább egy elkapása volt mind az öt meccsen, amikor Cam Newton volt az irányító; míg Brown megmutatta, mire képes, ha több lehetőséget kap, amikor kezdett a sérült Jerricho Cotchery helyett a 3. héten és hét elkapásból 66 yardot szerzett.

Ezen kívül az irányító Joe Webb, aki az 1. hét óta nem volt aktív, csinált néhány gyakorlatot elkapóként szerdán. Továbbá a wide receiver De'Andre Presley (láb sérülés) - a "fizikailag képtelen végrehajtani" listán volt az edzőtábor óta - az első alkalommal edzett, és három héten át edzenie kell, amikor a csapat dönt arról, hogy aktiválja e.

"Úgy érezzük, a srácok jól játszanak." mondta Rivera. "Azt hiszem, nem lesz semmi baj, ha (Benjamin) játszik vagy ha nem."

Rivera bízik a Panthers tervében, ha Silatolu nem játszhat. Amikor lement a Bengals meccs közben, a veterán Fernando Velasco - aki már játszott az újonc Trai Turner-el együtt right guard poszton - került át a bal oldali guard pozícióba. Ha Silatolu inaktív, a draftolatlan újonc Andrew Norwell lehet aktív.

Silatolu sérülése miatt a Panthers leigazolta a korábbi Panthers guard Chris Scott-ot a gyakorló csapatba kedden. Egy új NFL szabály lehetővé tette Scott igazolását, de a Panthers-nek egy játékost - a safety Robert Lester-t - az 53 fős keretbe kellett mozgatnia, hogy legyen hely.

Rivera nem zárta ki annak lehetőségét, hogy Scott is fellép a gyakorló csapatból, még a Packers mérkőzés előtt. 

"Meglátjuk, hogy a héten hogyan bontakozik ki." mondta Rivera. "Először is, hogy milyen állapotban is van - nem akarsz, kiküldeni egy srácot, és fájdalmat okozni neki, ha nem áll készen a játékra." 

A védekező oldalon, a linebacker Chase Blackburn kihagyta az edzést és legalább egy meccset is ki fog, miután térdsérülést szenvedett a speciális csapatban a Bengals ellen. A cornerback Josh Norman korlátozott munkát végzett, miután inaktív volt a múlt héten agyrázkódás miatt. 

"Mindig van valami, nem? De átjutottunk a bukkanón." mondta Norman. "Ha rajtam múlik, én szeretnék játszani, de a training személyzet követi a protokollt, és betartja azt. Az agyrázkódás miatt rutin vizsgálatokra kell mennem újra és újra, és meggyógyult a vállam is."

panthers_facebook.jpg

Forrás:

Carolina Panthers Magyar Szurkolói oldal

facebook.com/panthershun és panthershun.gportal.hu