A Ravasz, az Agy és a Vörös Puskacső / Beharangozó: Bengals vs. Buccaneers

A Vörös Puska, alias Andy Dalton a hétvégén Tampába érkezik az AFC North éllovasával, a Cincinnati Bengals csapatával. Ha ránézünk az ellenfél csoportjának állására, valamint az NFC South táblázatára is, azonnal megmozdul az emberben, hogy itt nincs miről beszélni, nincs mit elemezni.

NFC South:

W/L csoport főcsoport
Falcons 4-7 4-0 4-4
Saints 4-7 2-1 4-4
Panthers 3-7-1 1-2 3-5
Buccaneers 2-9 0-4 1-7

 AFC North:

W/L csoport főcsoport
Bengals 7-3-1 2-1 5-3
Ravens 7-4 2-3 3-4
Steelers 7-4 2-2 6-3
Browns 7-4 2-2 4-4

Elképesztő a differencia a két csoport között. Ráadásul a sokkal erősebb csoport első helyezettje találkozik a gyengébbik sereghajtójával. Nagyon fanatikus Bucs szurkolónak kell ahhoz lenni, hogy a 2010-es 24-21-es győzelem megismétlődését várja az ember. Így aztán engedjétek meg nekem, hogy nem rendhagyó módon egy kissé elbagatellizáljam ezt a beharangozót s segítségül hívjam Guy Ritchie filmrendező, producert, hogy a hétvégi események előkészületeit ő hogyan képzelné el, ha filmvászonra kellene vinnie!

Itt van tehát mindjárt a Vörös Puska, vagyis Andy Dalton, amint éppen menedzserével beszélget mega szerződéséről és a hétvégi feladatokról, amiben kiderül, hogy már az NFL játékosok sem igazán tudják hol van Tampa és hogy kik is játszanak ott. Íme a jelenet:

1129_3_meccs

Dalton: Mennyi is a della?

Menedzser: 96 millió 6 évre.

Dalton: Az Istenit! A végén még playoff győzelmet fognak elvárni tőlem.

Menedszer: Nyugodj le a picsába! Hülyék ezek itt az Ohio partján. Leadogatsz egy könnyed 55.8-as QB rating-et, ami pont egy kicsivel rosszabb, mint Mike Glennon-é. Ezzel jó leszel a 19. helyre az irányítók listáján, aztán már csak fel kell nyalnod a sok dohányt!

Dalton: Hétvégére hová kell mennem?

Menedzser: Raymond James.

Dalton: Hol van?

Menedzser: Tampában.

Dalton: Tampában?

Menedzser: Igen, Tampában! Nem ismerős? Homokos strand, napsütés, bikinis lányok, pornó forgatás, kibaszott Gasparilla… Tampa! Felkészülten mentek. Ott lesz az ellenfél nagyágyúja is.

Dalton: Tessék? Nagyágyú? Ott van nagyágyú? Te miről beszélsz?

Menedzser: Hook. Feketeszakáll. Na mit gondolsz? Gerald McCoy te pöcs!

Dalton: McCoy? McCoy-ról eddig nem volt szó! Egy perce még ez volt a legtutibb meló, de kezd olyan lenni, mint egy peches nap Boszniában!

Van ám nekünk is egy irányítónk! A következő abszolút kitalált jelenetben Lovie és Licht megpróbálják meggyőzni Josh McCown-t, hogy szar amit csinál és fel akarják szabadítani a rá szánt pénzösszeget.

McCown: Megnéztetek, azt megvettetek. Nem? Ez van. Többet nem tudok mondani. Látjátok azt a verdát? Azt ajánlom üljetek be és húzzatok el! Kuláznom kell diló!

Licht: Ne dumálj, mert leverlek!

McCown: Csavarjatok bele csávókáim, amíg van lábatok!

Licht: Senki ne dumáljon nekem!

Lovie: Sajnálom Josh! Add vissza pénzt és megtarthatod a labdákat, amiket eladtál.

McCown: Há mi a szart kezdjek azokkal, ha nem aranyból vannak, he?… Leverlek kopasz! Na, bunyózzunk!

1129_4_meccs

Vagy itt a következő jelenet, ahol George Warhop tart nekünk kiselőadást nem tudván, hogy csak a Bengals támadófalat kellene másolni, hiszen a Colts elleni meccset leszámítva egész megbízhatóan működik.

Warhop: Remélem nem idegesítelek titeket srácok?… Aranyszabály, hogy a rájátszásba nem kell mindjárt bejutni. Úgy tartják, a legeredményesebb módszer az, ha a régi támadófalat darabokra szeded, majd összekutyulod. Ha ez megvan, szabaduljunk is meg tőlük, mert ugyebár nem tanácsos megtartani egyikőjüket sem, még netán működni kezd valami. Most jön a leghatásosabb eljárás. Új falat építünk. Nagy pénzre kiéhezett játékosokat keresünk, akiknek a pénz látványától is összefut a nyál a szájukban. Jobb ha nem is edzed őket a nagyobb zavarodottság végett. Így Lovie is elégedett lesz. Persze nem tilos utólag egy-két jó tanácsot adni, de ki akar itt melózni? Ezek a srácok aztán úgy bepuszilják a szezont, mintha vajat nyalogatnának. Egy ilyen pazar szezonhoz kb. 8-9 új játékosra van szükség. Nem hiába mondom, óvakodj az O-line edzőktől! Egy 17 fordulós szezonnal úgy 3-4 hétvége alatt végeznek, ami azt jelenti, hogy a maradék 13-14 fordulóban már nem kell izgulni semmiért. Lásd a kifejezést, szar mint a tampai O-line.

De itt a következő jelenet, ahol a Bengals vezetőedzőjével Marvin Lewis-zal közlik a dokik, hogy az O-line-ból IR listára került tricepsz szakadás miatt a korábbi első körös Andre Smith.

Doki: Elvesztettük Andre Smith-t.

Lewis: Kérlek ismételd meg!

Doki: Elvesztettük Andre Smith-t.

Lewis: Hol vesztettétek el? Nem zsebibaba, hogy csak úgy eltűnjön. És nem is az a mélynövésű faszpörgettyű. Vagy tévedek?

1129_5_meccs

A mi vezetőedzőnknek sem könnyebb a helyzete, hiszen nem találja a csapat győzelmi esélyeit. Magánnyomozóhoz fordul.

Lovie: Hívhatlak Sherlock-nak, vagy Columbo-nak?

Detektív: Szólíts Bumbinak, ha az boldoggá tesz!

Lovie: Szeretném, ha megkeresnél valamit! A Bucs hétvégi győzelmi esélyeit.

Detektív: Csak annyit mondok, a matekon múlik minden. Mennyi az annyi?

Lovie: 40 ezer.

Detektív: Hol látták utoljára?

Lovie: Egy fogadóirodában.

Meg itt van nekünk Marcus Arroyo, aki részeg Bucs fanokkal találkozik.

Bucs fan: Én tudom ám, hogy te vagy az elcseszések nagytestvére.

Arroyo: Az mester te pöcs!

Bucs fan: Testvér, nővér, mester, anyós, faszom! Egy szar QB coach akkor is kurvamód önveszélyes! Picsába!

Egy kis ellenségeskedés az NFC South és az AFC North között. Utóbbi utálja, hogy a másik csoportból negatív mérleggel is bejut valaki a rájátszásba, míg tőlük vélhetően pozitív mérleggel is lesz, aki lemarad. Előbbi pedig utálja, hogy a másik csoportban szinte évről-évre van Super Bowl esélyes csapat.

1129_6_meccs

NFC South: Rohadt északi köcsögök!

AFC North: De utálom ezeket a déli buzikat!

A következő jelenetben a legutóbbi vereség másnapján Lovie betéved Mike Alstott éttermébe és elkezd süketelni, mert azt hiszi sajtótájékoztatón van.

Lovie: Azt hiszem kimondhatjuk, az O-line nem játszott úgy, ahogy reméltük. Ha megnézzük mi történt tegnap támadó oldalon, sokszor nem volt olyan falunk, amilyen kellett volna. Bárcsak választ kaphatnék! Dolgozunk rajta! Megpróbáljuk megoldani. Még nem tudom pontosan hogyan. Nem tudunk együtt jók lenni.Mindig van egy-két rossz teljesítmény. De ha ezt lebontjuk egy nagyon rossz játékot kapunk. Egy interception-t, vagy ilyesmit. Ez tényleg rosszul néz ki. A védelmek le tudnak védekezni, ha egyszer sem tudod futtatni a labdát.Sokat beszélünk a kiegyensúlyozottabb támadásokról, de ha nem tudunk következetesen futni, az bukás. Higgyenek nekem, nem olyan csapatot akarunk, ami csak passzol. Két győzelemre vagyunk a csoportelsőtől. Megmaradt az esély a rájátszásra. És itt ne nézzék a fiatal játékosokat, pont ez a győzelmi esélyünk. Ez most terhet vesz le. El kell felejteni az állást, csak játszani kell! Mert érzem, hogy ez egy jó focicsapat. Teljes gőzzel készülünk a Cincinnati ellen.

Alstott: Az ostobaságod az egyetlen mentséged tahókám!

Lovie: He?

Alstott: Ne dadogj feka köcsög! Hogy gondoltad azzal a ferde észjárásoddal, hogy ilyen komisz stábbal elcseszed a szezont? Majd ezt akarjátok lenyomni a torkomon? Ezt vegyem provokációnak? Vagy ez valami buzi feka felekezeti vicc, amit fehér keresztény nem érthet? Mert kurvára nem röhögök, krampusz! Nem tudod kivel állsz szemben! Különben nem lennél olyan hülye, hogy megjelensz itt tátott szájjal, a seggedet vakarászva, azzal a beszart tekintettel a tahó képeden és összehordod itt nekem ezt a sok szart! De annyit biztos tudsz, hogy mi lesz jövőre? Ha bármit elhallgatsz, kinyírlak! Ha bármiben kamuzol vagy úgy érzem hogy kamuzol, kinyírlak! Ha bármit kihagysz, kinyírlak! Úgy tűnik keményen meg kell dolgoznod azért, hogy életben maradj! Felfogtad amit mondtam, Lovie? Mert ha nem, kinyírlak! És most mr. csokinyuszi, kérlek világosíts fel!

És a végére egy olyan jelenet, ami csak a képzeletünkben él. De ott nagyon! Bryan Glazer a következő vesztes meccset követően Lovie-nak és Licht-nek:

Glazer: Meleg helyzet volt. És ha helyzet van, akkor lépni kell! Ha olyan a helyzet. Ja és még valamit. Megindító meccs volt fiúk!

Ennyit Guy Ritchie és az NFL összefonódásáról! S ne felejtsétek! Sose becsüljétek alá az emberi hülyeség hatalmát!

bucsbejegyzesbanner_1.jpg

Forrás:

Bucs Blog

buccaneershun.wordpress.com