Playoff megközelítés: "Csak játszani kell."

A jó hír, hogy a keretben - melyben a rengeteg fiatal játékos a legfontosabb szereplő - a legjobb tanács a Carolina tapasztalt játékosaitól az, hogy a rájátszás olyan egyszerű, mint még soha.

"Csak játszani kell." mondta a nyolcadik évét taposó tight end Greg Olsen. "Ne próbálj többet, mint ez. Mi már játszottunk győztes formában. Nem kell újra feltalálni magunkat csak azért, mert a rájátszásba jutottunk."

Az elkapó Jerricho Cotchery, az elsőéves Panther, aki korábban öt playoff csapatban is játszott, egyetért Olsen-nel. Cotchery, kétoldalán az elkapógárda újoncaival, Kelvin Benjamin-nal és Philly Brown-nal, valamint a két éve profi Brenton Berstin-nel, azt mondta, hogy pontosan ez a mentalitás jellemzi az ő csoportját.

"A fiatal srácok a csoportban csak játszani akarnak." mondta Cotchery. "Labdázni akarnak. Versenyezni akarnak és jól akarják érezni magukat. Ez a megközelítés segíthet egy veteránon. Néha láttam, hogy egy veterán túl sokat akart."

Benjamin minden bizonnyal ezzel a megközelítéssel játszott egy évvel ezelőtt, amikor elkapta a mérkőzést eldöntő TD-t a Florida State-nek a nemzeti döntőben. Ez az a megközelítés, amit az újonc kezdő Tre Boston safety-ként és Trai Turner guard-ként magáévá tett.

"Tudom, ez egy kiváltság, hogy itt lehetek, de megpróbálom úgy felfogni, mint bármely más játékot." mondta Boston. "Ne próbáld túljátszani, mert a nap végén ez is csak foci."

"Nincsen idegeskedés. Csak menj oda, és focizz." tette hozzá Turner.

A fiatal játékosok úgy tűnik, megértették, hogy a rájátszás arról szól, hogy kimész és játszod a játékot. Ugyanakkor, ez többről szól.

A kilencedik éves safety Roman Harper, aki megnyerte a Super Bowl-t a New Orleans Saints csapatával, azt mondta, arról szól, hogy menj ki és játszd a játékodat.

"Láttam ilyet sokszor. A srácok azt mondták, "Ez az én időm, hogy ragyogjak. Mindenkinek látnia kell." És akkor esnek pofára." mondta Harper. "Kontrollálnod kell magad, vissza kell fognod magad."

Ezzel a fajta hozzáállással a playoff tapasztalat kifizetődhet. Tavaly a keret tele volt playoff újonc résztvevőkkel és olyan veteránokkal, akik nem voltak a rájátszásban évek óta - egy olyan vezetőedző irányításával, akinek szintén az első playoff mérkőzése volt ebben a szerepben - a Panthers nem számított a San Francisco 49ers elleni vereségre az NFC Divisional Playoff meccsen.

"Elvesztettem az összpontosítást közel egy negyed alatt. Ideges voltam." mondta a vezetőedző Ron Rivera. "Ez az én hibám. Volt egy csomó negatív energia, és a játékosok elkezdték átvenni. Most már átléptünk rajta, megértettük, és védekezni fogunk ellene."

Tehát most, a tavalyi tapasztalatokkal az edzői stáb és sok játékos fejében, egy friss újonc-veterán kombinációval a Panthers fel van készülve egy új élményre.

"Tavaly volt az első évem a rájátszásba, minden értelemben. Most azt hiszem, minden más lesz." mondta a bal tackle Byron Bell. "Ha a labda elindul, már csak labdázni kell."

panthers_facebook.jpg

Forrás:

Carolina Panthers Magyar Szurkolói oldal

facebook.com/panthershun és panthershun.gportal.hu